Dökme demir tencerede gül ekmeği – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Döküm tava ve tencereler, mutfakta vakit geçirmeyi seven ve mutfak gereçlerine ilgi duyan herkesin hayalidir. Bunun nedeni uzun ömürlü, eşit ve kalıtsal olmasının yanı sıra ısıyı tüm yüzeye eşit olarak dağıtması ve ısıyı uzun süre muhafaza etmesidir. Böylece uzun süre kısık ateşte pişirme ve fırın kullanımı gerektiren yemeklerde mükemmel sonuçlar elde edilir.

Sanırım ilk dökme demir tavam geçen yıl bir hediyeydi. O zamandan beri ne zaman yemek yapmak istesem önce elim ona gidiyor. Onunla yemek yaptığımda yaptığım şeyler daha tutarlı ve lezzetli oluyor. Wok’un yemeğe gerçekten kendine ait bir şeyler kattığını düşünüyorum.

Ekmeği yapmak için 19 cm çapında bir Güveç kullandım. Ağır kapağı sayesinde fermantasyon sırasında ekmeği ekstra bir şeye sarmaya gerek kalmaz.

Fırın kullanımında kelepçeli kalıba göre çok daha iyi sonuç verdi. Eşit ısı dağılımı sayesinde ekmeğin her tarafı eşit şekilde pişti.

Aldığım tahıllı un karışımının arkasında yazan tarife uyarak ekmeği ekmek makinesine bırakmak yerine elimde bıraktım. Yoğurmak için mikserin yoğurma başlığını koydum. Ateşte demlendiği için çok güzel sonuçlar verdi. Şekil verdikten sonra kazanda fermantasyon işlemine devam ettim.

Son bir not, ocakta veya fırında ısıtılmış dökme demir tavaları ve tencereleri çıplak elle tutmayın.

Dökme demir tavalar, tencereler ve ızgaralar hakkında çok şey yazacağım. Aşk…

Bir dökme demir tencerede dökme demir pişirme tarifi için malzemeler

    500 gr tahıllı un karışımı 2 su bardağı ılık su 1 paket instant maya

Dökme demir tavada çiçek pişirmek için bir tarif nasıl yapılır?

Unlu karışımı karıştırma kabına alıp mayayı ve suyu ekleyip yoğuruyoruz. Hamur kaptan çıkıp toparlanınca üzerini sıkıca kapatın ve ocakta 30 dakika mayalanmaya bırakın. Ekşi maya 5 beze bölün ve yağlanmış bir fırın tepsisine veya dökme demir tavaya koyun. 50 derecelik fırında 30 dakika hamur iki katına çıkana kadar mayalanmaya bırakın. Ekmeği fırından çıkarıp fırını 210 derecede çeviriyoruz. Ekmeği suyla fırçalayın ve fırına koyun. 210 derecede 10 dakika pişirdikten sonra dereceyi 190’a düşürün. 50 dakika daha pişirdiğiniz ekmeği soğuyunca fırından alın ve servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın