Tavuklu Makarna – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Yumurtalı erişte dediğimiz Çin eriştesi veya Çin eriştesidir. 350 gr’lık pakette 6 adet satılmaktadır. Bir kutu makarna 4 kişiyi rahatlıkla doyurabilir. Soslarla zenginleştirdiğinizde başka bir yemek pişirmenize bile gerek kalmayacak.

Makarnamız gibi hazırlayın. Daha önce yaptığım sebzeli Çin eriştesinden sonra tavukla denemeye karar verdim. Tavuklu noodle’ı hazırlarken kısmen noodle paketinin arkasındaki tarife uydum. Tarifte paketin üzerinde yazdığı gibi haşlanmış tavuk göğsü kullandım ama bana sert geldi. Bu nedenle makarna yaparken tavuk but veya but kullanmaya karar verdim.

Makarnayı tarifteki gibi biraz bekletin, sosla birlikte tavada piştiği için biraz daha yumuşayacaktır. Ancak makarnanın daha yumuşak olmasını istiyorsanız 10 dakika kaynatmanız yeterli.

Soya sosunu ne kadar uzun süre saklarsanız o kadar lezzetli olur. Soya sosu tuzlu olduğu için erişteye eklediğiniz tuza dikkat edin. Aşk…

tavuklu şehriye tarifi malzemeleri

    4 adet yumurtalı erişte (makarna) 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 diş kıyılmış sarımsak 1 soğan, ince kıyılmış 1 yeşil soğan, ince doğranmış 1 orta boy havuç 1 pırasa 1 haşlanmış tavuk göğsü 7-8 mantar 1 su bardağı soya çayı 1 çay kaşığı. susam yağı (veya farketmez)

Tavuklu Çin makarna tarifi nasıl yapılır?

Büyük bir tencerede suyu kaynatın. Suya biraz tuz ekleyin ve makarnayı içine atın. 6-7 dakika haşladığınız makarnayı süzün ve ardından soğuk suya atın. Haşlanmış tavuğu küp şeklinde kesin ve mantarları 3-4 parçaya bölün. Havuç ve pırasaları rendeleyin. Yağı bir tavada ısıtın, soğan, sarımsak ve mantarları ekleyin ve 2 dakika soteleyin. Havuç, pırasa ve tavuğu ekleyin ve havuçlar yumuşayana kadar karıştırarak kızartın. Soya sosu ekleyin ve bir dakika daha bırakın. Süzülmüş erişteleri bir wok tavasına koyun ve karıştırarak 3-4 dakika pişirin. Son olarak üzerine susam yağı dökülerek ocaktan alınır ve sıcak olarak servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın