Mojito, ana bileşenleri kireç (kireç), rom, kahverengi şeker ve soda olan bir Küba kokteylidir. Misket limonu dediğimiz şey bir çeşit yeşil limondur ve çok küçüktür ve normal bir limondan biraz daha acıdır. Genellikle süpermarketlerin manav reyonlarında ithal meyvelerin yanında satılır.
Mojito’yu birçok yerde tatmış biri olarak kesin olarak söyleyebileceğim bir şey var ki, tadı yöreden yöreye değişir. Damak zevkimize uygun tarifi denedik ve test ettik. Şekeri artırmak veya azaltmak tamamen size kalmış. Tarifi belirli kurallar çerçevesinde uzatabilirsiniz. Mesela evde kireç olmadığı için kokteyli yaparken normal limon kullandım.
Bu tarifi yaklaşık iki ay önce Roxy’nin tedarikçilerinden Murat Yalçın’dan aldım. Bu vesileyle ona teşekkür etmek istiyorum…
Aşk…
İçerik Tablosu
Mojito tarifi malzemeleri
- 1 limon (limon) veya Bacardi limon Rom 8-10 taze nane yaprağı 2 yemek kaşığı esmer şeker soda
mojito tarifi nasıl yapılır
Limonu 6 eşit parçaya kesin ve 4 parçayı ayırın. Kalan iki parçayı büyük küpler halinde kesin. Dilimlenmiş limonu veya misket limonunu resimdeki gibi geniş ağızlı bir bardağa atın. Fincana koyduğunuz limon dilimlerine esmer şekeri ve nane yapraklarını ekleyin ve bir çekiçle hafifçe ezin. Camın üzerinde yaklaşık 1 cm boşluk kalana kadar camı kırılmış buzla doldurun. Bacardi’yi üzerinde 2 inç boşluk kalana kadar doldurun. Son olarak bardağın geri kalanını soda ile doldurun, iyice karıştırın, nane ve limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]