Gnocchi – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Gnocchi (“niyokki” olarak telaffuz edilir), patates, un ve yumurta ile yapılan bir İtalyan yemeğidir. Un yerine ince irmik, pirinç unu veya kurutulup un haline getirilmiş ekmekten yapılabilir.

Küçük hindistan cevizi veya Parmesan eklemezseniz tadı biraz bozulur. Bu yüzden kalın bir sos hazırlamanız ve tatmanız gerekiyor.

Parmesan peyniri, taze çedar peyniri veya Gruyere peyniri yoğun aromasıyla bu yemeğe ekstra lezzet ve keyif katar.

Ben sosu yaparken 1 çay kaşığı yağ kullanıyorum ama domates sosumun üzerine soğan, adaçayı ve sarımsak gibi yoğun tatlar ekleyin.

Verdiğim tarif 5-6 kişilik gnocchi yapıyor. Fazla gelirse unlayıp üzerini streç filmle kapatıp derin dondurucuda uzun süre saklayabilirsiniz.

İlerleyen günlerde eşimin isteği üzerine tavuk suyunda pişirip tereyağlı sos yapacağım.

Ben domates sosu ve tavuk için bir gün önceden kalan küçük şişleri kullandım. Ama sadece domates sosu, pesto sosu ve hatta krema kullanabilirsiniz.

Evde patates suyu tüketmek ve dünya mutfağından farklı bir tarif denemek isteyenler için idealdir. Aşk…

Gnocchi tarifi malzemeleri

    1 kg patates 2 yumurta 2 su bardağı un 1 tatlı kaşığı muskat rendesi (isteğe bağlı) 2 yemek kaşığı parmesan peyniri (isteğe bağlı)

Gnocchi tarifi nasıl yapılır?

Patatesleri yıkayıp bol suda haşlayın. Haşlanan patatesleri soyun, soğumasını bekleyin ve topaklanmaması için ezin. Patates püresine un, yumurta, isteğe bağlı hindistan cevizi ve Parmesan peynirini ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Yoğurulan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp 2-2,5 cm kalınlığında rulolar yapın. Bu ruloları dondurucuya güvenli bir tepsiye yerleştirin, streç filmle kaplayın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Rulo hamurları şeritler halinde kesin ve elinize alın. Ardından hafif girintiler oluşturmak için çatalla bastırın. Geniş bir tencereye bol su koyun, su kaynayınca içine gnocchileri koyun. Nocchi önce dibe çökecek, su yüzüne çıkınca süzgeç yardımıyla çıkarıp servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız sos ile servis edin.

Gnocchi sosunu hazırlamak için:

Gnocchi tarifi malzemeleri

    200 gr tavuk şiş (pişmiş) 500 gr domates (mevsiminde değilse 1 tatlı kaşığı salça 1 yemek kaşığı zeytinyağı (arttırılabilir) 1 orta boy kuru soğan 2 diş sarımsak 1 tutam adaçayı (isteğe bağlı) Tuz

Gnocchi tarifi nasıl yapılır?

Soğanı doğrayın ve sarımsağı rendeleyin. Domatesleri soyup rendeleyin. Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve hazırladığınız tüm malzemeleri kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavurun. Pişen tavuk şişleri çubuklarından ayırıp istediğiniz büyüklükte doğrayın ve soğanların üzerine ekleyin. Tavuğu 1-2 dakika kavurduktan sonra rendelenmiş domatesleri, adaçayı (gerekirse 1 yemek kaşığı salça) ve tuzu ekleyin. Domatesler kuruyunca servis tabağına aldığınız gnocchilerin üzerine yayın. Rendelenmiş parmesan peyniri ile servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın