Hamuru kızartırken yayılan mis kokulu koku bir anda çocukluk anılarımın kapılarını araladı. Anneannemin evinin olduğu sokakta, bazen inşaat kumunu suyla karıştırarak, yemek pişirirken arkadaşlarımla seksek oynayarak geçirdiğim saatleri hatırlıyorum.
Oyuna dalmışken annem beni arardı ve direncim karışmaz. Apartmanın merdivenlerini çıkarken o tatlı koku beni kucaklıyor ve ne kadar acıktığımı hatırlatıyor.
Kapıyı açtığınızda bana evin gerçekten ev gibi koktuğunu hatırlatıyor.
Koku, istemeseniz bile sizi alıp götürebilecek güçlü bir hafızaya sahiptir.
Yıllar sonra bile, ne zaman hamur kızartsam aynı şeyi hissediyorum.
Şimdi hamurları kızartma sırası bizde olduğuna göre tarife geçebiliriz 🙂
Evde mayalandırarak hazırlayacağınız hamurun tarifini Bursa Lokumu tarifi ile sizlerle paylaşacağım.
İçerik Tablosu
Kızarmış Peynir Hamuru Malzemeler – Bessi Tarifi
- 2 ekmek hamuru 100 gr beyaz peynir (yumuşak veya orta sertlikte) 1 tutam ince kıyılmış maydanoz 2 su bardağı bitkisel yağ (kızartma için) 1 çay kaşığı kırmızı biber gevreği
Peynirli Hamur Kızartması – Besi Tarifi Nasıl Yapılır?
Ekmek hamurunu eve getirdikten sonra ılık veya ılık bir yere koyun ve yaklaşık 15 dakika mayalanmaya bırakın. Hamur kabarırken üzerine maydanoz ve beyaz peyniri ekleyip çatalla ezerek karıştırın. Çay tabağına biraz sıvı yağ koyup ellerinizi ve hamuru açacağınız tepsiyi veya tezgahı hafifçe yağlayın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Sonra masaya koyun, bastırın ve yayılmasını sağlayın. İçine hazırladığınız peynirli harcı koyarak kapatın. Kızgın yağda arkalı önlü çevirerek altın sarısı olana kadar pişirin. Pişen hamurları kağıt havlu serili bir tabağa alın. Daha sonra servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]