Tavuklu börek nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek iki yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası…, tavuk budu, tavuk şiş, tavuk böreği, tavuk sigara böreği, wok tavası, mantı
14 3,64 5 1
Eşimin ısrarı üzerine daha önce yaptığım tavuk köriyi bu kez börekler için yaptım. Daha hafif olması için kızartmak yerine fırınladım.
Hamur işleri daha hafif ve lezzetliydi. Böreği sararken biraz yoğurt bulamacı sürdüm. Bu onu daha yumuşak yaptı.
Ekstra lezzet katmak için sunumlarınızda soya sosu kullanmanızı tavsiye ederim.
Hecha Tava Ödül Anketine katılmayı unutmayın. Aşk…
İçerik Tablosu
Tavuklu börek tarifi malzemeleri
- 3 yufka 1 çay bardağı galeta unu 1 yumurta 1 su bardağı yoğurt 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
İç harç için:
- 400 gr tavuk but şiş 1 adet havuç 1 adet pırasa 1 adet lahana yaprağı 1 adet kuru soğan 1 diş sarımsak 2-3 yemek kaşığı soya sosu 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 2 avuç kaju fıstığı 1 çay kaşığı ucuyla köri tozu 1 çay bardağı sıcak su
Tavuklu börek tarifi nasıl yapılır?
Tavuk küplerini şişten çıkarın ve her bir parçayı keskin bir bıçakla 2-3 parçaya bölün. Soğanı doğra. Havuçları soyup rendenin küçük tarafı ile rendeleyin. Pırasayı, lahanayı ve bir diş sarımsağı ince ince doğrayın. Bir tavaya zeytinyağını ve soğanı alıp bir dakika soteleyin. Tavuğu ekleyin ve beyazlaşana kadar tahta kaşıkla kızartın. Tavuğa kaju fıstığı, kıyılmış lahana, arpacık soğanı ve havucu ekleyin ve bir dakika soteleyin. Sebzeler ölmeye başlayınca bir çay bardağı sıcak su, köri ve soya sosu ilave edip karıştırın. Tavaya bir kapak koyun ve brülörü kısın. 5-6 dakika kaynatın. Kapağı çıkarın ve brülörü sonuna kadar açın. Tavuk tamamen suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın. Yoğurt, yumurta ve zeytinyağını karıştırarak bir harç hazırlayın. Hamuru 4 eşit parçaya bölün, ortaya çıkan üçgenleri üst üste koyun. Hazırladığınız harçtan bir miktar hamurun üzerine yayın ve geniş kısmına tavuklu harcı yayın. Uzatmadan rulo şeklinde sarın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Tüm yufkalar bittiğinde üzerine yoğurtlu harcı yayın ve galeta ununu serpin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]