Bizim evde kuru fasulye nadiren pişirilir, hatta en son 2 senedir pişiriyorum.
Havaların soğumasıyla birlikte kuru fasulye, turşu ve pilav karışımı geldi bana. Fasulye yaptığım için tadı daha iyi olmalı diye düşündüm. Ve böylece yıllardır kuru fasulyenin yüzünü görmeyen mutfağım bayram etti.
Fasulye sabır testi için bir baklagildir. Pişmemiş bir tanesine rastlarsanız, sizi saatlerce ocakta tutar. Hatta dağılma kıvamına gelseler bile kabukları katılaşır.
Bulabilirsen sana yemeğini misk fasulyesinden yapmanı söylerim. Pişirmesi kolay ve bal gibi tatlıdır.
Daha önce kuru fasulye yapmayı hiç denemediyseniz 500 gr kuru fasulye konservesi ile başlayabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kuru fasulye tarifi malzemeleri
- 500 gr kuru fasulye 1/2 sucuk fileto 2 orta boy kuru soğan ½ çay bardağı zeytinyağı 2 yemek kaşığı biber veya salça Tuz
Kuru fasulye sucuğu tarifi nasıl yapılır?
Fasulyeleri bir gece önceden ayıklayıp yıkayın ve ılık suda bekletin. Islatılmış ve süzülmüş fasulyeleri pişirmeden hemen önce süzün. Yemek pişirmek için soğanları ve sosisleri halkalar halinde doğrayın. Bir tencereye zeytinyağını, soğanı ve tuzu koyun ve orta ateşte kızarana kadar kızartın. Domates salçasını ekleyin ve bir dakika daha soteleyin. Sosis ekleyin ve bir dakika daha soteleyin. Son olarak fasulyeleri ve üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. Kapağı kapalı olarak 25-30 dakika pişirin ve fasulyeler istenilen kıvama gelince ocaktan alıp sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]