Curling nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 11 yorum var. Tarif İpuçları, Binlerce Tarif ve Daha Fazlası… Nilay Tulum’dan Hazır Türk Baklavası, Karadeniz Tarifleri, Karadeniz Tatlısı, Karadeniz Yöresi Yemekleri, Karma Yapılışı, Kuru Baklava, Samsun Yemekleri, Yöresel Tatlılar, Tatlılar
çıkış tarihi: 02-02-2011
4 5 5 1
Kıvratma, Samsun yöresine ait bir tarif olup, bol fındık ve yufka baklava ile yapılan bir tatlıdır. Aslında şerbetsiz baklava gibi oluyor 🙂 Yufkayı elde sarabileceğiniz gibi hazır yufka baklava da kullanabilirsiniz.
Sevgili Sida bu tarifi ilk yaptığında çok şaşırmıştım. Hamur elle açıldığında daha çıtır çıtır oluyor. Bu lezzetli tarifi paylaştığınız için çok teşekkürler…
Aşk…
İçerik Tablosu
Büküm tarifi malzemeleri
- 2 su bardağı dövülmüş fındık 1,5 su bardağı toz şeker 15-20 adet hazır baklava yufkası Yarım paket eritilmiş margarin 1 çay bardağı zeytinyağı
Rulo tarifi nasıl yapılır?
2 su bardağı çekilmiş fındık ile 1,5 su bardağı toz şekeri bir kapta karıştırın. İki yufkayı üst üste koyun ve elinizle yumuşaması için üzerine su gezdirin. Hamurun üzerine hazırladığınız fındık ezmesi ile hamuru soğutun ve merdane ile hamuru açın. Pimi iki ucundan tutun ve ortasına doğru sıkıştırın. Büzülen hamurları yağlanmış tepsiye dizin. Tepsi tamamen dolana kadar aynı işleme devam edin. Eritilmiş margarin ve zeytinyağını tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin. Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]