Fasulye Turşusu Kavurma – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Karadeniz’den gelen bu tarifin inanılmaz bir tadı var. Birçok kişi evde farklı türlerde kavrulmuş turşu yapar. Bazıları tereyağlı, bazıları sıvı yağ ile, bazıları ise salçasız hazırlanır. Ben doğal tadını koruması için zeytinyağı ile yapmayı tercih ediyorum.

Tarifimin en keyifli yanlarından biri de Karadeniz tadında tuz ve karabiberle tatlandırılmış olması. Biber tuzu hoş olmayan bir tatlandırıcıdır ve ona tatlandırıcı demek adil olmaz. Ceviz ve fındıkla yendiğinde tadı harika oluyor, biraz acı biber eklenirse değmez.

Son olarak turşuları kızartırken turşular yumuşaksa su eklemeye gerek yok ama taze ve tuzluysa biraz daha su (yarım çay bardağı) ekleyerek daha yumuşak hale getirebilirsiniz.

Fasulye turşusunu kendiniz yapmak isterseniz buraya gidebilirsiniz. Aşk…

Kavrulmuş Fasulye Tarifi Malzemeler

    300 gr kuru fasulye 2 adet orta boy kuru soğan ½ çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tuz biber veya salça

Kavrulmuş fasulye turşusu tarifi nasıl yapılır?

Turşuları 1×2 cm büyüklüğünde doğrayın. Soğanı soyun ve doğrayın. Zeytinyağını ve soğanları bir tencereye alıp orta ateşte soğanlar hafif pembeleşinceye kadar soteleyin. Biber tuzunu ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Son olarak salamura fasulyeleri ekleyin ve 5 dakika daha soteleyin. Sıcak veya soğuk servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın