Armut şekeri nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 16 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası…
Çıkış tarihi: 12-22-2010
4 5 5 1
Armut tatlısı da en az ayva tatlısı kadar severek tükettiğim bir meyve tatlısıdır. Bizim evde genelde buzdolabından meyve alıp yemek zorunda kalmıyorum (diyet yaptığım zamanlar hariç). Bunun yerine pasta ve tatlılarda yemeyi tercih ediyoruz.
Ayva şekerleri gibi armut şekerlerini de renklendirmenin ve tatlandırmanın birçok yolu vardır.
Birincisi gıda boyası, diğer seçenekler ise bebe şekeri ve kırmızı şarap. Keten tohumu şekeri kullanacaksanız daha az şeker kullanmanızı tavsiye ederim. Aşk…
İçerik Tablosu
Armut tatlısı tarifi malzemeleri
- 6 adet armut 2 adet çubuk tarçın 3-4 adet karanfil 1,5 su bardağı toz şeker 4 su bardağı su renklendirmek için gıda boyası
Armut tatlısı tarifi nasıl yapılır?
Armutları saplarına zarar vermeden soyun ve içi boş bir kesici yardımıyla çıkarın. Hazırlanan armutların altını bıçakla düzleştirin. Tencereye 4 su bardağı suyu koyun, üzerine şeker, tarçın ve karanfili ekleyin, bir çay kaşığının tersiyle biraz gıda boyası koyup ocağa koyun. Şeker ve gıda boyasını eritmek için karıştırın. Armutları tencereye alıp orta ateşte 25 dakika pişirin. Tamamen kızaran armutları tencereden alın ve soğumaya bırakın. Krem şanti, kaymak veya dondurma ile servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]