Diyete başladım ama yiyemesem de börek ve tatlı yapmaya devam ediyorum 🙂 Bohça börekleri uzun zamandır denemek istediğim bir lezzet ve içimi çok çekici buluyorum. bakmak.
Ben kokusuna bayıldım eşimde tadına. Ben böreklerin küçük olmasını istediğim için çay tabağı kullandım ama siz farklı dolgular ve farklı boyutlar deneyebilirsiniz.
Küçük bir kızartma tavası kullanarak tava hamuru da yapabilirsiniz, böylece artık parçalar daire şeklinde kesildikten sonra ziyan olmaz.
Tavada börek nasıl yapılır diye merak ediyorsanız pazartesi günü sizlerle paylaşacağım.
Aşk…
İçerik Tablosu
Dolgulu Börek Tarifi Malzemeler
- 2 yufka 100 gram beyaz peynir 1 tutam maydanoz 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Harçlar için:
- yoğurt 1 yumurta zeytinyağı
Bohça böreği tarifi nasıl yapılır?
İçi için peynir, kıyılmış maydanoz, yumurta ve margarini çatalla ezerek karıştırın. Hamuru masanın üzerine koyun. Yumurta, yoğurt ve zeytinyağını çırparak harcı hazırlayın. Az önce uyguladığınız yufkanın üzerine harcı fırça yardımı ile yayın ve ikinci yufkayı onun üzerine yayın. Çay tabağını bir kat yufkanın üzerine koyup bıçak yardımıyla halkalar halinde kesiyoruz. Kestiğiniz her dairenin ortasına bir parça peynir bulamacı koyun ve bir demet yapmak için üstünü buruşturun. Maydanoz veya taze maydanozla ağzını bağlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kalan harcı da üzerine yayın ve 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]