Zeytin ezmesi ile açma – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Senem Hanım çok sevdiğim bir tarifi, yapılış aşamalarını bizimle paylaştı. Zeytin ezmeli fatih tarifi ancak detaylı ve güzel bir şekilde anlatılabilir. Ellerine sağlık, Senim Hanım.

Zeytin ezmesi tarifi için malzemeler

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
Yağını ölçmek için 1 su bardağı su
1 paket yaş maya
1 yumurta (sarısının beyazında ama 1 yumurtanın sarısı yetmez, daha fazlası lazım)
3 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Yağlamak için yumuşak tereyağı
zeytin ezmesi
Eşit derecede doğru
kimyon

Zeytin ezmesi açma tarifi nasıl yapılır?

1- Mayayı bir kaba alıp ılık su ekleyin, mayayı içinde eritin, ılık süt, sıvı yağ ve yumurta aklarını ekleyip karıştırın.

2- Un, şeker ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın. Yavaş yavaş unu ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıyoruz. (Fazla un eklemeyin, sert olur, biraz tutun, iyice yoğurun, unu elerseniz daha iyi olur)

3- Kâsenin üzerini streç filmle kapatıp bir beze sarın ve 1 saat mayalanması için bekleyin. Hamurdan parçalar koparıp yuvarlıyoruz, bir parça tereyağı alıp elimizle yayıyoruz, içine zeytin ezmesini sürüyoruz, rulo yapıyoruz ve hamurun kenarlarını birleştirerek dairesel bir delik oluşturuyoruz.

4- Tepside biraz daha (kabarana kadar) mayalanmaya bırakın ve üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede altın rengi alana kadar pişirin. 2 tepsi 22 adettir.

Afiyet olsun.

baba ile

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın