Yoğun geçen bir haftanın sonunda, hepimizin güzelleştirmeye can attığı son hafta sonu tatilini oluşturacak tek öğün pazar kahvaltısı.
Şunu yapalım, şunu yapalım, şunu yapalım deyince anlıyorsun ki iki kişilik kahvaltı yaptın ama her şey için çok geç 🙂
Son zamanlarda en sevdiğim omlet mantarlı, peynirli veya otlu omlet 🙂 Favorim pratik olduğu kadar doyurucu olduğu için tabii ki lezzetli..
Elbette her şeyde olduğu gibi omlet yapmanın da püf noktaları var. Güzel bir omlet nasıl yapılır ya da yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğini size biraz anlatayım.
Öncelikle yumurtalar taze ve oda sıcaklığında olmalıdır.
Yumurtaların tavaya yapışmaması için yağın iyice ısıtılması gerekir.
Çırpılmış yumurta çok bekletilmeden omlet için kullanılmalıdır.
Omlet sıcak servis edilmelidir.
Peynir eklemek istiyorsanız rendelenmiş olmalıdır.
Omlet için bir seferde en fazla 3 yumurta kullanılmalıdır.
İçerik Tablosu
Otlu omlet tarifi için malzemeler
3 yumurta
1 dal yeşil soğan
1 demet maydanoz
bir tutam dereotu
İsteğe göre taze nane serpin
tuz
karabiber
1 yemek kaşığı margarin veya sıvı yağ
Otlu omlet tarifi nasıl yapılır?
1- Taze soğan, maydanoz ve dereotunu ayıklayıp yıkayın ve süzdükten sonra ince ince doğrayın.
İki veya üç yumurtayı bir stand mikserin kasesine kırın ve köpürene kadar tel çırpıcı ile çırpın.
3- Çırpılan yumurtalara doğranmış tavşanları, tuz ve karabiberi ekleyip tekrar karıştırın.
4- Yağı teflon bir tavaya alıp eritin ve tavanın tüm yüzeyini yağ ile kaplayın. Omlet karışımını tavaya dökün ve omletin kenarları tavadan ayrılana kadar orta ateşte pişirin. Spatula yardımıyla omletin diğer yüzünü çevirin ve 1 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]