Bademli Kuzu Pilav – En Sevdiğim Yemekler

Bademli kuzu pilavı tarifi için önce doğranmış etimizi düdüklü tencereye alıp yumuşayana kadar pişirelim.

Pirinci 30 dakika sıcak suda bekletin, ardından yıkayın ve iyice süzün.

Bademleri bir gece önceden suda bekletelim. Pirinç yapmadan kolayca soyulurlar, kabuklarını soyalım.

Bir tavaya yağımızı alıp bademleri rengi açılıncaya kadar kavuralım ve pirincimizi ilave edelim.

Tuz ekleyin ve birkaç dakika kızartın

Et suyu ve suyu ekleyelim. Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirelim.

Etimiz büyükse elimizle parçalayalım.

Bademli Pilav ve Kuzularımızı demlenmeye bırakırken etleri koyup dinlendirelim, servis ederken karıştıralım.

üzerlerine karabiber serpelim afiyet olsun

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın