Krep, isterseniz tuzlu, isterseniz tatlı olarak hazırlayabileceğiniz oldukça elastik bir hamurdur. Ana malzemeleri un, yumurta ve süttür. Dilerseniz farklı özlerle de tatlandırabilirsiniz.
Benim yaptığım gibi muz, elma, çilek ya da farklı meyvelerle servis edebilir, dilerseniz pasta bile yapabilirsiniz.
Kahvaltı öğünlerinize enfes bir tat katmak, akşamları tatlı olarak servis etmek ve sahurda doyurucu bir şeyler ikram etmek istiyorsanız mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Aşk…
İçerik Tablosu
Çikolatalı ve muzlu rulo pankek tarifi için malzemeler
- 1 yumurta 1 su bardağı un 3 yemek kaşığı kakao 1 tutam tuz 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 2 su bardağı süt veya 1 su bardağı su + 1 su bardağı süt 1 paket vanilya Şekerli yemeklik sıvı yağ veya tereyağı
içeri:
- 4 muz, çikolata sosu
Çikolatalı ve muzlu pankek nasıl yapılır?
Yumurta ve sütü yumurta tamamen dağılana kadar çırpın. Un, su, vanilin, kakao, tuz ve kabartma tozunu karışıma ekleyin ve topaksız sıvı bir karışım elde edene kadar çırpmaya devam edin. Pankek hamuru hazır olunca teflon bir tepsiyi sıvı yağ ile yağlayıp ısıtın. Tava ısınınca içine bir kepçe hamurdan dökün. Kepçenin arkası ile tavaya yayıp suyunu çekene kadar pişirin ve diğer tarafını çevirin. Krep pişince servis tabağına alın. Tüm krepler bitene kadar aynı işlemi yapın. Pankekin içine bir adet muz koyup Nutella, bal veya krema ile dilediğiniz gibi yuvarlayın. Ruloları dilimleyerek servis tabağına alın ve üzerine çikolata sosunu gezdirerek servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]