Toskana Picci Makarna-Ev Yapımı Makarna – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Bu makarnayı yaklaşık 2 hafta önce Martha Steward şovunda gördüm. Programı süresince farklı İtalyan restoranlarından şefler ile leziz İtalyan yemekleri pişirdi.

O gün fotoğraf çektiğim için yemek yapamadım. Akşam eşim eve geldiğinde (şovu kaçırmak istemiyorum ama yemek yapmam gerekiyor) mırıldanmaya başladı. Neyse ki beni kırmadı, tüm programı aç karnına izledim ve notlar aldım. Geri bildirimi sayesinde tarifi bir gün sonra evde uyguladım 🙂

İnanılmaz lezzetli bir tarif, makarna için malzemeler sadece su, un ve maydanoz.

Ama programda verilen ölçülerde bir sorun çıktı 2 su bardağı un 1,5 su bardağı su ile blenderda bile hamurun kıvam alması imkansız. Deneyden deneye 1,5 bardak suya 4 bardak un ekleyebildim. Bu ölçülerde hamur yumuşak ve pürüzsüz bir kıvam alır.

Maydanozu hamur haline getirdikten sonra eklememizin nedeni, maydanozun hamuru yeşile boyamasını istememizdir. Kıyılmış maydanozu hamura ilave edip küçük parçalara ayırıp yoğurduğumuzda maydanoz kıyılmış beyaz bir makarna hamuru elde ediyoruz.

Hot Dog Ragu için tarifte beyaz şarap kullanmadım. Rezene ve tarçını kremaya karıştırınca ortaya harika bir lezzet çıkıyor. denemenizi tavsiye ederim. Aşk…

Önemli not: Tarif Kitchen Aid ile oluşturulmuştur.

Ev yapımı Toskana Pixi Makarna Tarifi için Malzemeler

    4 su bardağı un 1,5 su bardağı su 2 yemek kaşığı tuz 8 dal maydanoz

Toskana Usulü Picci Makarna – Ev Yapımı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

1- Maydanozu yıkayıp süzün ve ince ince kıyın. 2 su bardağı un ve 1 su bardağı suyu stand mikserinizin haznesine alıp birinci kademede çalıştırın, ardından kalan un ve suyu ekleyip 8 dakika karıştırın. Birinci karıştırma işlemini tamamladıktan sonra ikinci aşamada 3 dakika karıştırın. Hamur toparlandıktan sonra (pürüzsüz ama yumuşak bir hamur olacak) hamuru hazneden çıkarın ve ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Hamur parçalarını karıştırma kabına alın, kıyılmış maydanozu ekleyin ve 4 dakika daha düşük devirde yoğurun. Hazırladığınız maydanoz hamurunu top haline getirin ve streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Hamurdan 20 cm büyüklüğünde üçgenler kesip un serpilmiş tepsiye dizin. Hazırlanan salçayı 2 litre suda 8-10 dakika kaynatın. Pişen makarnayı servis tabağına alıp sosu ekleyip servis ediyoruz.

Sos: sosis ragu

Ev yapımı Toskana Pixi Makarna Tarifi için Malzemeler

    10-12 adet (ince kıyılmış sucuk) 1,5 top beyaz şarap (ben kullanmadım) 1,5 top kaymak 1 tatlı kaşığı tarçın 1 yemek kaşığı rezene 1 tutam kırmızı biber tuz

Toskana Usulü Picci Makarna – Ev Yapımı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

Doğranmış sucukları tavaya alıp iki yemek kaşığı zeytinyağı ve baharatları ekleyip sosisler hafif çıtır çıtır olana kadar karıştırarak kavuruyoruz. Kalan tüm malzemeleri ekleyin, 1-2 dakika pişirin ve ocaktan alın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın