İncir Şerbeti – Kaktüs Meyvesi – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

İncir şerbeti, Kivahan’da eğitim alırken Ali Osta sayesinde tanıştığım bir lezzet. Kaktüsleri severim ama daha önce hiç meyve görmemiştim ve hiç meyve verecek kadar büyük bir kaktüsüm olmamıştı.

Aloe vera meyvelerini soymak zahmetli bir iştir, iki kat eldiven giyseniz bile ellerinizdeki dikenleri çıkarmanız gerekir. Dikenlerden korunmanın en pratik yolu meyveyi musluk altında eldiven giyerek ve dikenleri kısmen temizleyerek yıkamak.


Dikenli meyvenin kabuğu soyulduktan sonra alttan dışarı doğru çıkan etli, mor renkli kısmı başka hiçbir şeye benzemeyen bir tada sahiptir. Dilerseniz bu şekilde de yiyebilirsiniz. Burada meyve bulmak zor ama size bu tür farklı şeyler getirebilecek bir tedarikçiniz varsa sorun değil. Aşk…

İncir İçeceği Malzemeler – Aloe Vera Meyve Tarifi

500 gr soyulmuş sarfil
400 gram toz şeker
1,5 litre
3-4 adet limon tuzu

İncir Şerbeti – Kaktüs meyvesi tarifi nasıl hazırlanır?

1- Soyulmuş vişneleri derin ve geniş bir kap veya kaseye alıp üzerine toz şeker ve limon tuzunu ekleyin.
2- Blender ile önce düşük sonra yüksek devirde 5 dakika tüm malzemeler parçalanana kadar karıştırın.
3- Karışıma suyu azar azar ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Suyun tamamını ekledikten sonra şişelere doldurun ve buzdolabında saklayın.
5- Ayakları üşümüştür.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın