Izgara köfte nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 41 yorum var. Tarif Püf Noktaları, Binlerce Tarif ve Daha Fazlası… Nilay Tulum Mangal, Izgara Köfte, Gerçek Izgara Köfte, Izgara Köfte Nasıl Yapılır, Mangal, Izgara Köfte Tarifi, Et Parçacıkları, Köfte Tarifi, Köfte Tarifleri, Izgara Köfte , Izgara Köfte, et yemekleri
Çıkış tarihi: 03-08-2010
4 5 5 1
Izgara köfte yapmak bizim aile spesiyalimiz 🙂 Bu yıl 2.sini düzenlediğimiz Tarifler.net.tr geleneksel mangal etkinliğine gelenler bilir zaten 🙂
Şimdi size gerçek ızgara köfte yapmanın sırlarını vereceğim;
- Bu ızgara köftelerde kesinlikle yumurta ve maydanoz yoktur. Sadece dana veya kuzu eti kullanılır ve her ikisinin karışımı kullanılmalıdır. Ekmek miktarı minimumda tutulmalıdır. Izgara olacağı için orta yağlı kıyma tercih edilmelidir. Ekmek veya yumurta koymazsam köftelerim dağılır, iyi yoğrulup dinlenen köftelerim ızgarada kesinlikle dağılmaz diye düşünmeyin.
Aşk…
İçerik Tablosu
Izgara köfte tarifi için malzemeler
- 500 gr kıyma 1 küçük kuru soğan 1 dilim bayat ekmek Kimyon Tuz Karabiber
Izgara köfte tarifi nasıl yapılır?
Kıymayı karıştırmak için derin bir kaba alıyoruz. Soğanı ve bayat ekmeği rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Kıymaya tuz, karabiber, soğan ve galeta ununu ekleyip yoğurun. Kıymayı top haline getirin ve ceviz büyüklüğünde parçalar halinde doğrayın. Elinizi hafifçe yağlayın ve kestiğiniz parçayı önce top şekli verin, ardından avucunuzun içinde bastırarak köfte şekli verin. Hazırladığınız köfteleri geniş bir tabağa alıp üzerini streç filmle kapatın ve buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Izgarada pişirerek sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]