Taze incirli kek – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Taze incirli kek nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 4 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk 50 dk, incir, incirli kek, incir tarifleri, kakaolu incirli kek, pasta yapımı, taze incir, taze incir tatlısı, yeşil incir, muffin-muffin

14 3,71 5 1

Yine incir zamanı, eskiden nefret ettiğim ama artık vazgeçemiyorum. Enfes lezzetini farklı tariflerle kombinleyebileceğimi fark ettiğim gün sanırım ona olan ilgim arttı. Taze incir, keke harika bir tat ve nem vererek ıslak kek yiyormuşsunuz izlenimi verir.

İncirleri kek hamuruna eklerken çok cıvık olmamasına dikkat ederseniz, eklediğinizde dağılmıyor ve piştikten sonra bile meyve parçaları eşsiz yapısını koruyor.

Dilerseniz yanında taze incir tatlısı ile servis edebilirsiniz. Aşk…

Taze incirli kek tarifi malzemeleri

    4 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 3 su bardağı un 7-8 adet taze (sert) incir

Taze incirli kek tarifi nasıl yapılır?

İncirleri yıkayıp küp şeklinde doğrayın ve bir kaba alın. Çırpıcıya şekeri ve yumurtaları koyuyoruz, karışım beyazlaşınca (şeker tamamen eriyene kadar) mikser ile önce düşük sonra yüksek devirde çırpıyoruz. Çırpılan yumurtalara yoğurt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kakao ve vanilyayı ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. En son kabartma tozunu ekleyin ve bir dakika daha karıştırın. Doğranmış incirleri kek karışımına ekleyin ve bir kaşık yardımıyla iyice karıştırın. Kek kalıbını yağlayın ve hamuru kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Pişen kekiniz tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın