Fırında mantarlı tavuk nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 4 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Basit Türk Nilay Tulum Yemekleri, Fırında Mantarlı Kremalı Tavuk, Fırında Kremalı Tavuk, Kremalı Tavuk, Mantarlı Tavuk, Pazar Yemeği, Pratik Tarifler, Tavuk, Et Yemekleri
Çıkış tarihi: 07-11-2010
4 5 5 1
Evdeki temizlik rüzgarı henüz dinmedi 🙂 Öyle ki dün yorgunluktan yemek bile yapamadım. Bu arada ev dekorasyonu ile yeniden uğraşmaya başlıyorum, demek ki yeni dekorasyon sırları yolda 🙂
Bugün Pazar, basit ama lezzetli bir yemek yapmanın tam zamanı. Tarifi hazırlamak yaklaşık 10 dakika, pişirmek ise yaklaşık 40 dakika sürüyor 🙂 Onunla makarna veya pilav yapabilirsiniz. Dilerseniz pratik bir salata ile sofranızı renklendirebilirsiniz.
Hepinize iyi şanslar…
İçerik Tablosu
Izgara Mantarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gr kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü 300 gr mantar 2 orta boy soğan 1 paket çiğ krema (200ml) tuz 1 yemek kaşığı margarin karabiber 1 limon
Fırında mantarlı tavuk tarifi nasıl yapılır?
Soğanları soyun ve beyazı doğrayın. Mantarları yıkayın ve 4 parçaya bölün. Geniş bir fırın tepsisine soğanları, mantarları ve didiklenmiş tavuğu alıp ters çevirin. Yağı küçük parçalar halinde tepsiye yayın. Üzerine tuz, baharat ve kremayı ekleyin. Son olarak limonu dilimler halinde kesin ve tabağa dizin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]