Biberli ve Turplu Izgara Tavuk Patates Püresi – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Dünya Kupası maceramız dün sona erdi. Uzun bir yolculuktan sonra evimize döndük. Bizim için mükemmel bir tatildi, harika fotoğraflar çekmişsiniz. Henüz barikatı aşamadım ama fotoğrafları 90 kişiyle paylaşacağıma söz verdiğim için tatil günlüğümle birleştirip en kısa zamanda yayınlayacağım.

Yaklaşık bir haftadır reçetesiz olduğunuz için, bir Knorr etkinliğinde hazırladığımız lezzetli bir tarifi hızlıca paylaşmak istedim. Hemen diğer yazımın başına dönüyorum ve sizi kocaman öpüyorum. Aşk..

Biber ve patates püresi ile ızgara tavuk tarifi için malzemeler

    2 yemek kaşığı Knorr Acı Sarımsaklı Tavuk Çeşnisi 2 Knorr fırın poşeti (baharat paketinden çıkar) 2 derisiz tavuk veya tavuk göğsü 7-8 çay kaşığı toz karabiber (beyaz, kırmızı ve yeşille karıştırılabilir) 1 muskat (hindistan cevizi) 1 1 yemek kaşığı tuz 1 orta boy havuç 5-6 diş sarımsak 1 orta boy soğan 5-6 dal taze kekik 3-4 dal taze mercanköşk 2 çay bardağı zeytinyağı

Haşlanmış ve püre haline getirilmiş sebzeler için:

    4 orta boy taze patates 4 yemek kaşığı krema 100 gr rendelenmiş Parmesan peyniri 6 küçük taze kabak 6 bebek havuç, soyulmuş 4-5 küçük parça brokoli 4-5 adet turp (küçük turp) 200 gr tereyağı

Turp tarifi ile biber ve patates püresi ile ızgara tavuk nasıl yapılır?

Biberleri bir kaşık arkası veya havan tokmağı ile kırın ve büyük bir çukurun üzerine serpin. Karabiberin üzerine muskat rendeleyin ve diğer tüm baharatları (taze kekik ve mercanköşk dahil), sıcak tavuk baharatını ve sarımsağı tepsiye serpiştirin. Son olarak baharatların üzerine zeytinyağını gezdirip tavuk göğsünü ileri geri bu sosa batırıyoruz.Soyulmuş havuç, soğan ve sarımsağın yarısını iri iri doğrayıp tavukla aynı poşete koyuyoruz, tereyağının yarısını ilave edip soteliyoruz. çanta ve mühür. Kapatılan poşetin üzerine bıçak yardımıyla 1 veya 2 delik açın ve önceden ısıtılmış 180 C fırında 10 dakika pişirin.

Haşlanmış ve ezilmiş sebzeler:

Taze sebzeleri yıkayın ve bol suda haşlayın. Sebzelerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve bir tutam karabiber ekleyin ve servise hazır hale getirin. Patatesleri soyun, kaynatın ve ezin, püreyi tatlandırmak için Parmesan peyniri, tuz, karabiber, krema ve tereyağı ekleyin. Servis tabağına önce tavuğu, ardından püre haline getirilmiş ve haşlanmış sebzeleri koyarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın