Sebzeli lazanya – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Bitkisel lazanya nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek iki yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk 50 dakika, beşamel soslu, beşamel soslu lazanya, domates soslu lazanya, fırın makarna, fırın makarna, fırınlama, kapaklı lazanya, lazanya, lazanya nasıl yapılır, lazanya fotoğrafları , lazanya tarifi, lazanya, lazanya, patlıcan, lazanya, makarna için tarifler

6 4,5 5 1

Kıymalı lazanya tarifini daha önce sizlerle paylaşmıştım. Sebzeli lazanya tarifi ile kıymalı lazanya tarifi arasındaki en büyük fark, iki çeşit sos kullanılmasıdır.

Bu soslardan biri standart olarak kullandığımız beşamel sos, diğeri ise domates sosu. Domates sosu oldukça elastik bir yapıya sahiptir. Böylece dondurucuda kalan ıspanak, pazı, bezelye veya havucu rahatlıkla ekleyebilirsiniz. Örneğin aylar öncesinden kalan az miktarda temiz ve kıyılmış ıspanağım vardı ve ekledim.

Sebzeler açısından damak tadınıza uygun ya da evde tek başına kalan sebzeleri kullanabilirsiniz. Domates sosu tercih etmezseniz sadece beşamel sos ile kullanabilirsiniz.

Dediğim gibi çok esnek bir tarif, kolay gelsin.

Aşk…

sebzeli lazanya tarifi malzemeleri

    Yarım paket lazanya 2 orta boy kabak 2 orta boy soğan 2 orta boy patlıcan 4 diş sarımsak 4 orta boy domates 2 yemek kaşığı salça 3 yemek kaşığı zeytinyağı 200 gram ıspanak veya pazı (kızartmalık yağ)

Beşamel sosu hazırlamak için:

    2 yemek kaşığı tereyağı 4 yemek kaşığı un 2 su bardağı süt

yukarı:

    300 gram taze kaşar peyniri

Sebzeli lazanya tarifi nasıl yapılır?

Soğanı ince ince doğrayın. Patlıcan ve kabağı soyup halka halka doğrayın. Domatesleri ve sarımsağı ince ince doğrayın. Ispanağı ayıklayın ve doğrayın. Geniş bir tavaya veya tencereye sıvı yağı alın. Patlıcan ve kabağı kızartıp peçeteye alın ve dinlenmeye bırakın. Başka bir tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. Tavaya soğan ve sarımsağı koyun, soğan pembeleşince domates ve salçayı ekleyip güzelce karıştırın. En son ıspanağı ekleyin. Suyu az gelirse biraz daha su ilave edip kısık ateşte 10 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alın.

Beşamel sosu hazırlayın:

Tereyağı ve unu bir tencereye alıp orta ateşte un rengi değişene kadar kavurun (piştiğinde güzel kokar). Sütü azar azar eklerken çırparak karıştırın (topaklanma olursa mikser kullanabilirsiniz).

lazanya:

Isıya dayanıklı bir fırın tepsisini yağlayın ve bir sıra lazanyayı dizin. Lazanyanın üzerine biraz beşamel sos gezdirin. Beşamel sosun üzerine patlıcan ve kabakları resimdeki gibi dizin. Üzerine tekrar lazanyayı koyup domates sosunu yayıyoruz. Tüm soslar ve lazanya bitene kadar bu işleme devam edin. Son olarak beşamel sosu tekrar lazanyanın üzerine dökün ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Lazanya yumuşayana kadar 10 dakika bekletin. 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Dilimler halinde kesin ve tamamen kızardığında servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın