Elmalı Fındıklı Kek – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Fındıklı ve elmalı kek nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 8 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk 45 dk, blogger, elmalı kek, elmalı tarçınlı kek, elmalı kek nasıl yapılır, fındık püresi, karanfilli kek, pasta tarifi, silikomat, silikon kek kalıbı, softbowl, spatula , muffin kekleri

5 5 5 1

Elma ve fındığın nasıl bir araya geldiğini hepimiz biliriz. Tarçın ve karanfil içeriyorsa lezzeti efsanedir. Mia Caramella’da bir etkinlikte ikram edilen bu silikon kalıp pastaya aşık olunca tarifini aldım 🙂

Tabii ki geriye sadece en kısa zamanda sizlerle paylaşmak kalıyor 🙂

Pastayı servis ederken üzerine pudra şekeri serpmeyi unutmayın!

Aşk…

Fındıklı Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

    3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 tutam tuz 1 su bardağı süt (büyük çay bardağı) 1 su bardağı sıvı yağ (büyük çay bardağı) 3 su bardağı un 1 tutam toz karanfil 1 tatlı kaşığı tarçın 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı fındık filetosu 2 yemek kaşığı kuş üzümü 4-5 elma

Fındıklı ve Elmalı Kek Tarifi nasıl yapılır?

Un, karanfil, tarçın ve kabartma tozunu bir karıştırma kabına aktarın ve karıştırın. Elmayı soyun ve yaklaşık 1 inç kalınlığında hilal şeklinde dilimler halinde kesin. Yumurta ve şekeri bir fiske tuzla birlikte ekleyip mikserle 4-5 dakika çırpın. Yağ ve sütü ekleyip bir iki dakika daha çırpmaya devam edin. Ardından, birlikte elediğiniz kuru malzemeleri (mikser kullanmadan) karıştırın ve silikon bir spatula yardımıyla azar azar ekleyin. Karışımı silikon kalıba döktükten sonra elma dilimlerini hamurun üzerine dikey olarak ters şekilde yerleştirin. Üzerine bolca fındık ve kuş üzümü serptikten sonra önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında tel ızgara üzerinde pişirin. Fırından çıkardıktan sonra kekinizi ızgara üzerinde soğumaya bırakın ve oda sıcaklığına gelince kalıptan çıkarın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın