Isırgan/Lahana Sucuk Püresi – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Folia Hanım yurt dışından tariflerini bizlerle paylaşıyor. İlk tarif tamamen lezzetli ve sağlıklı. Ellerinize sağlık Bayan Folia.

Isırgan otu/lahana/sosis püresi tarifi malzemeleri

1,5 kilo patates
2 orta boy soğan
1 defne yaprağı
500 gram taze ısırgan otu (isteğe göre karalahanada konulabilir)
bir tutam tuz
bir tutam karabiber
500 gram sosis
1/2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı

Isırgan püresi/lahana sosis tarifi nasıl yapılır?

1- Patatesleri ve soğanları soyup küp şeklinde doğrayın.
2- Isırganları güzelce yıkayıp ince ince kıyın. (Blender kullanabilirsiniz)
3- Patates, soğan, ısırgan otu, defne yaprağı ve bir tutam tuzu karıştırıp tencereye koyun. Üzerine yeteri kadar su ekleyin.
4- Kısık ateşte 25 dakika pişirin.
5- Piştikten sonra tencerede fazla su kalmışsa karışımı süzün ve ayrı bir deliğe aktarın. Defne yaprağını çıkarmayı unutmayın. Tüm karışımı pürüzsüz bir püre haline getirin.
6- Yarım su bardağı soğuk süt ve eritilmiş tereyağını ekleyin.
7- Ayrı bir tencerede sucukları kızartın.
8- Son olarak kızartılan sucukları püre karışımına ekleyin. Çok sağlıklı bir yemek hazırladım, Afiyet Olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın