Dün sizlerle paylaştığım vişneli kompostodan iki farklı kek çıktı 🙂 Birincisi şu an gördüğünüz vişneli tart, ikincisi ise klasik kakaolu pandispanya tarifi.
Puf böreği hazırlamak inanılmaz derecede kolaydır. İçerisinde kullanacağınız malzemelerin kesinlikle bir sınırı yoktur. 5 dakikada hazırlayabileceğiniz pastacı kreması, krem şanti veya muhallebi ile doldurabilirsiniz. Çikolata Soslu Milföy Böreği tarifime de göz atabilirsiniz.
meyveli turta
Pastanızı benim yaptığım gibi 2 veya 3 katlı yapabilirsiniz. Size tavsiyem çok bekletmeden ılık olarak tüketin. Aşk…
Kirazlı pasta
İçerik Tablosu
Kirazlı börek tarifi malzemeleri
- 6 adet milföy 2 su bardağı vişne (dilediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz) 1 yumurta sarısı (beyaz milföy hamurunun üzerine) 1 paket vanilya şekeri 2 su bardağı süt 1 çay bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı un (Üzeri için) daha koyu bir kıvam için 1 yemek kaşığı nişasta ekleyebilirsiniz)) tepsiyi yağlamak için margarin
Dekore etmek:
- Pudra şekeri, çikolata sosu siparişe hazır
Vişneli turta tarifi nasıl yapılır?
Milföy hamurunu yumuşaması için buzluktan çıkarın. Kompost meyvesi kullanacaksanız, süzülmesi için bir kevgir içinde bırakın. Küçük bir tencereye veya tencereye yumurta sarısı, süt, şeker, un ve vanilyayı alıp iyice çırpın. Tamamen karışınca (un topakları kalmamalı) ocağa alıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Pişen kremayı ocaktan alıp ara ara karıştırarak soğumaya bırakın. Yumuşayan milföy hamurunu ikiye bölün ve yağlanmış borcama 1 cm aralıklarla dizin. Üzerlerine yumurta beyazı sürüp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kabarıp hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Hazırladığınız kremayı hamurun her katına sürün ve vişneleri koyun, 3. Katın üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]