Pastacı kreması – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Dün akşam ustalardan tv çekimi yaptırdım onunla ilgili bir pastacı kremasıydı 🙂 4 farklı pastacı kreması yaptık. Bunlar sade, yağlı, kakaolu ve taze meyve idi.

Çekimler bittikten sonra sizlerden çok soru gelen butik pasta ile ilgili dosya hazırlamaya karar verdim.

İlk konumuza Pastacı Kreması adını verdim. Bu dosyamda pastacı kreması nasıl yapılır ve çeşitleri nelerdir sorusu üzerinde duracağım.

Pandispanyayı ister kendiniz yapın ister hazır kullanın beğendiğiniz tariflerden birini uygulayarak lezzetli bir pasta yapabilirsiniz.

Çikolatalı pasta kreması

Yazının devamında daha önceden hazırladığım pasta örneklerini de bulabilirsiniz.

Pasta profilimiz pandispanya yapımı, fondan kaplama, şekil verme gibi bir çok konu ile devam edecek 🙂 Bekleyiniz…

Aşağıdaki videoda hazırlanan pastacı kreması için tıklayınız.

Tarifin video açıklaması:

Verdiğiniz ölçülerdeki süt miktarını 500ml artırabilirsiniz. Tabii ki, daha fazla süt, daha fazla şeker eklemeniz gerekir. Şeker miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Pastacı kremasını hazırlamak için:

Pasta Butiği Profili: Pasta Kreması Tarifi Nasıl Yapılır?

Sütü bir tencereye alın, şekerin yarısını ekleyin, karıştırın ve kısık ateşte ısıtın. Yumurta sarılarını şekerin kalan yarısı ile çırpın, nişastayı ekleyin ve çırpmaya devam edin. Nişastayı kattığınız yumurta sarısı yumuşayınca ısıtarak (söndürerek) süte ekleyin. Tüm karışımı bir tencereye koyun ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Muhallebi koyulaşınca ocaktan alıp tereyağını ekleyin. Kremayı düşük devirde çırparak soğutun.

Para kazanmak:

Ganaj kekleri kaplamak için kullanılır ve kalın hale getirilip soğutulduktan sonra keklerin üzerine kullanılabilir.

Daha yüksek yağ içeriği nedeniyle genellikle kuvertür çikolata kullanılır. Ama kuvertür çikolatanız yoksa piyasadan aldığınız bitter çikolatayı da kullanabilirsiniz.

Ben ganaj hazırlarken genellikle birebir ölçü kullanırım.

Dersler:

    200 gr kuvertür çikolata (fildişi, sütlü veya bitter) 200 gr. 1 kutu krema

Pasta Butiği Profili: Pasta Kreması Tarifi Nasıl Yapılır?

Çikolatayı ince ince doğrayın veya rondodan geçirin. Ganaj yapılırken çikolatanın ateşe değmemesi gerekiyor bu yüzden cam bir kaseye alıp kaynayan su (benmari) üzerine krema ve çikolatayı karıştırarak eritin. Tamamen eriyip homojen bir karışım haline gelince tezgaha alın ve ara sıra karıştırarak (kabuk oluşturmayacak şekilde) soğutun. Çabuk koyulaşmasını istiyorsanız buzdolabında soğutabilirsiniz. İstediğiniz yoğunluğa ulaşan ganajı pastanın üzerine veya dışına kullanabilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın