Beşamel Soslu Fırında Sebzeler – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Beşamel soslu karnabaharı pişirdikten sonra sıra brokolide 🙂 Sevmeyenleri bile mest edecek pratik ve lezzetli bir tarif. Evde sebzelerimi değerlendirmek ve biraz bol olan kendi brokoli stoğumu tüketmek için brokoliye ağırlık verdim.

Eşim bile bezelye, patates, havuç ve brokoliden oluşan bu yemeği itirazsız yedi 🙂 Aslında onun sevmediği yemeğini yedirmenin en iyi yolunun beşamel sosla karıştırmak olduğunu anladım 🙂

Farklı bitki kombinasyonlarını kolayca oluşturabilirsiniz.

Beşamel soslu ızgara sebzeler

Bu güzel havanın tadını çıkarmayı unutmayın. Aşk 🙂

Beşamel soslu ızgara sebzeler

Beşamel soslu fırında sebze malzemeleri

    300 gr brokoli 2 orta boy havuç 2 orta boy patates 1 su bardağı bezelye 4 yemek kaşığı un 3 su bardağı süt 2 yemek kaşığı tereyağı 100 gr tuz taze çedar peyniri

Beşamel soslu fırında sebze tarifi nasıl yapılır?

Kullanacağınız tüm malzemeleri kaynatın. Brokoliyi şeritlere bölün. Havuç ve patatesleri soyun ve ince dilimler halinde kesin. Haşlanmış bezelyeleri süzün. Hazırladığınız sebzeleri fırın tepsisine veya küçük fırın tepsisine dizin. Beşamel sos için margarini veya tereyağını bir tencereye alıp eritin. Tüm unu tavaya ekleyin ve tel çırpıcı ile rengi koyulaşıp kokusu çıkana kadar karıştırın. Kavurduğunuz unun içine sütü azar azar eleyin ve tüm süt eriyene kadar aynı şekilde hızlıca çırpmaya devam edin. Orta ateşte karıştırarak sos muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Muhallebi kıvamına gelen sosu sebzeleri tamamen kaplayacak şekilde dökün. Beşamel sosun üzerine taze kaşar peynirini rendeleyin (peyniri eşit şekilde paylaştırın) ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık veya sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın