Biraz müstehcen görünse de yapımı kolay bir meze Bodo Kadın Köftesi. Evimde misafir ağırlayacaksam veya özel günler için sofra kuracaksam soframda olmasını severim.
Daha önce de yazdığım gibi kalan yemekleri değerlendirmek için de güzel bir fırsat. Pilav yaptığımızda bazen artan pilav dökülür ve çoğu zaman sofraya getirilmez. Böyle durumlarda bu pirinci kullansak mı kullanmasak mı diye düşünürüz. Arta kalan pirinci tıpkı kuskus çorbasında olduğu gibi taze bir yemeğe ekleyerek değerlendirebilirsiniz. Aynı şey kadın köftesi için de geçerli. Pirinç haşlamak yerine kalan pirinci kullanabilirsiniz.
Dişi köfte filizi
Bugün çok heyecanlıyım, karımın yeğeni için bebek sepeti hazırlayacağım. Yakında görüşürüz sevgilim…
Dişi köfte filizi
İçerik Tablosu
Kadınbudu köfte tarifi malzemeleri
- Köfte için 500 gr kıyma 1 yumurta 1 orta boy kuru soğan 2 diş sarımsak ½ su bardağı pirinç Tuz, karabiber ve kimyon İsteğe göre bahar köftesi 1 su bardağı un + 2 yumurta (köfte için) Yağ
Kadenbudu Köfte Tarifi nasıl yapılır?
Yemeklik soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayın, tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ koyup soğan ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun. Soğan pembeleşince 500 gr kıymanın yarısını soğana ekleyin ve kıyma suyunu salana kadar soteleyin. Kıymayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Kıyma soğurken küçük bir tencerede 1/2 su bardağı pirinç ve suyu kaynatın ve süzün. Haşlanıp temizlenmiş pirinci kıyma, baharatlar, 1 yumurta ve kıyma ile yoğurup ızgara yapın, soğutun ve yarım saat buzdolabında dinlendirin. Kıymadan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp şekil verin. Kızartmadan önce iki yumurtayı bir kapta iyice çırpın. Unu geniş bir kaba alın. Yağı tavada ısıtın. Köftelerinizi önce una sonra yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın. Ilık veya soğuk olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]