Bugün her mevsimde bir öğlen veya akşam tatlandırılan fondüden bahsedeceğiz. Öncelikle fondü seti olarak neler kullanabileceğimizden bahsedelim. Benim kullandığım gibi porselen, teflon veya cam fondü seti kullanabilirsiniz. Ancak fondü setiniz yoksa ısıya dayanıklı porselen bir kase kullanarak fondü servis edebilirsiniz.
çikolata fondü
Fondü setimi alırken çok araştırdım bu yüzden şık ama pahalı bir şey almak yerine aynı işi görecek daha uygun bir seçim yaptım. Cam fondü seti, uygun fiyatlı olduğu kadar zariftir (Esse).
çikolata fondü
İster bitter ister sütlü çikolata ile kendi fondünüzü yapabilirsiniz. Benim gibi süt seviyorsanız ama evinizde bitter çikolata varsa içine krema ve süt ekleyerek tadını hafifletebilir, rengini açabilirsiniz. Bitter çikolatanın tadını seviyorsanız tarifteki kadar çikolata kullanabilir, daha koyu, daha katı bir doku için sadece süt veya sadece krema ekleyebilirsiniz.
Dediğim gibi fondü yapmanın mevsimi yok, mevsim meyveleri, kraker, marshmallow veya kurabiye ile servis edebilirsiniz. Limon veya portakal kabuğu rendesi ve hatta likör ekleyebilirsiniz.
Bir sonraki tarif Barbie pastası olacak. Lütfen bekle bebeğim…
İçerik Tablosu
Çikolatalı Fondü Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram bitter veya sütlü çikolata (veya iki paket çikolata) Yarım paket çiğ krema (100ml) Yarım su bardağı süt 10 adet çilek 1 adet armut 1 adet muz 1 adet portakal
Çikolatalı fondü tarifi nasıl yapılır?
Kullanacağınız çikolatayı bıçak yardımıyla ince ince doğrayın. Küçük bir teflon tencereniz varsa süt ve kremayı tencereye alıp kısık ateşte ısıtın. Sıcak süt ve krema karışımını ocaktan alın ve içine doğranmış çikolatayı ekleyip karıştırın. Çikolata pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız çikolatayı fondü içerisine yerleştirerek servis edin.
Fondüyü hazırladıktan sonra meyveleri yıkayın, soyun ve dilim veya küp şeklinde doğrayın ve hazırladığınız fondü ile birlikte servis edin.
Not: Teflon tavanız yoksa çikolatayı benmari usulü eritebilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]