Uzun zamandır notumu bekleyen portakalları tüketme vaktim geldi deyince marmelatı fena halde istediğimi fark ettim. Gün bugün diyerek başladım.
İnternette arama yapanlar marmelat yapmanın en az 50 farklı yolu olduğunu göreceklerdir. Her zaman pratik tariflerden yana olduğum için kendime bir yön belirledim. Sonuç, iki saat içinde lezzetli bir marmelat oldu.
Portakal reçeli
Suyunu değiştirmek isteyenler portakalı iki kere kaynatabilirler.Ben portakalın damağı gıdıklayan hafif tadını sevdiğim için bir kere kaynattım.
Portakal reçeli
Marmelat yaparken reçeli fazla koyulaştırmamaya dikkat etmelisiniz. Limonu ekledikten 10 dakika sonra sulu gibi görünse de bir güveç kabına veya cam bardağa reçelden bir damla damlatın, eğer reçel kolay akmıyorsa yapışkan bir kıvamda demektir.
Reçelin soğudukça koyulaşacağını unutmayın.
Aşk..
İçerik Tablosu
Portakal reçeli tarifi için malzemeler
- 6 adet portakal (3 su bardağı rendelenmiş portakal kabuğu) 4 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su 1 su bardağı portakal suyu Yarım limon
Portakal reçeli tarifi nasıl yapılır?
Portakalları soyun, küçük küpler halinde kesin ve tencereye koyun. Tencereye bol su ekleyin ve 15 dakika kaynatın. Haşlanmış portakal kabuğunun suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Şeker, 2 su bardağı su ve 1 su bardağı portakal suyunu bir sos tenceresine alıp kaynamaya bırakın. Portakalları atın ve koyulaşana kadar (yaklaşık 50 dakika) orta ateşte kaynamaya devam edin. Şuruba yarım limonun suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın. Reçeli sıcakken kuru cam kavanozlara dökün, soğuyunca kavanozların üzerini kapatın ve serin bir yerde saklayın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]