Cumartesi günü 11:00 – 16:00 saatleri arasında Expert TV ile zeytinyağı tariflerini yakalıyoruz.
Bu fotoğrafta zeytinyağında pırasa, yeşil fasulye, kereviz, enginar nasıl yapılır gibi sorulara cevap vereceğim. Zeytinyağlı tarifler videolu anlatımın yanı sıra pratik ve basit anlatımlarla sizlerle buluşacak…
Uzun zamandır sizlere Zeytinyağlı Enginar Dolması tarifi vermek istiyordum. Gelelim en sevilen ve en pratik, sağlık ve lezzet deposu enginar tarifine…
Not: Mevsiminde olmadığı için enginar konservesi kullandım. Evde patates, havuç, bezelye haşlayarak garnitür olarak kullanabilirsiniz.
İçerik Tablosu
Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kavanoz 6 konserve enginar 1 büyük kuru soğan 500 gr. Karışık garnitür Dereotu Zeytinyağı Tuz 1 tatlı kaşığı şeker 1,5 su bardağı su Yarım limon
Zeytinyağlı enginar dolması tarifi nasıl yapılır?
Ayırdığınız enginarları süzün ve süsleyin. Varsa enginarları yan yana koyun ki tencereye veya geniş bir kaseye yapışmasınlar. Bir adet kuru soğanı rendeleyin, zeytinyağını küçük bir tencereye alın ve soğanları 1-2 dakika soteleyin. Kızarmış soğanlara garnitür ekleyin ve 2 dakika daha soteleyin (dilerseniz 1/2 su bardağı su ekleyebilirsiniz ama ben kullanmıyorum). Hazırladığınız garnitürü kaşık yardımıyla enginarlara paylaştırın. ½ çay bardağı zeytinyağı, yarım limon, bir tutam tuz ve şekeri küçük bir kapta çırpın ve enginarların üzerine serpin. Son olarak tencerenin kenarındaki suyu boşaltın ve enginarları kısık ateşte kapağı kapalı olarak yumuşayana kadar pişirin. Oda sıcaklığına gelen enginarları dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Not: Su yetmezse su ekleyebilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]