Fırında tatlı – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Tatlı ekmeği nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 9 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk Eski Ekmeği, Eski Ekmek İnceleme, Eski Ekmek Tatlısı, Cevizli Ekmek Tatlısı, Çikolatalı Ekmek Tatlısı, Ekmek Tatlısı Tarifi, Pratik Tatlı, Tatlılar

Çıkış tarihi: 11-12-2009

4 5 5 1

Çocukluğumu hatırlıyorum, ne zaman anneannemin evine gitsem sofrada tatlı ekmek olurdu. Sevgili Ninosh’tan Balkabağı Tatlısını denedikten sonra Ekmek Tatlısının yanına geldi.

Yemek yaparken aldığım koku beni 5-6 yaşlarındayken anneannemin küçük mutfakta tatlılar pişirdiği günlere götürdü. Yine tatlı bir hüzünle başladığım işi bitirdim ve onunla geçirdiğim günleri düşününce onu ne kadar özlediğimi fark ettim.

Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim, çünkü aşırı alınmış bayat ekmeğin hesabını yapmanın en lezzetli yollarından biridir.

ekmek şekeri

Aşk…

Ekmek Tatlı Tarifi Malzemeler

    2 ayrı ekmek 3 yumurta Yarım su bardağı süt Kızartmak için sıvı yağ

Bir içki için:

    2,5 su bardağı su 2 su bardağı toz şeker 4-5 damla limon suyu

yukarı:

    Fındık, çikolata sosu siparişe hazır

Ekmek tatlısı tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle şerbet için gerekli olan su ve şekeri yüksek ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın. Şerbet kıvamına gelince limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kısık ateşte kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Derin bir kapta yumurta ve sütü güzelce karıştırın. Önceden dilimlediğiniz bayat ekmekleri iki tarafını da yumurtaya batırın. Ekmeğin üzeri tamamen yumurta ile kaplandıktan sonra sıvı yağ ile tavada kızartılır. Tostu hemen ılık veya soğuk şerbete atın ve şerbetin iyice çekmesini bekleyin. Şerbetini çeken tatlıları servis tabağına alıp kalan şerbeti üzerlerine döküyoruz. İsteğe göre çikolata ve ceviz sosu ile servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın