Zeytinyağlı barbunya – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Zeytinyağlı yemekleri et yemeklerinden daha çok severim. Zeytinyağlı barbunyayı sebzeyle yapılanları sevdiğim kadar seviyorum. Ama alacağım fasulye biraz tatlı, bol limonlu ve maydanozlu olmalı.

Eklediğim havuç miktarını, eklediğim şekerden daha fazla tutuyorum, böylece havuçtaki doğal şeker sayesinde yiyecekler daha tatlı oluyor.

Fasulye nasıl pişirilir?

İşte size bazı Tarifler.net.tr.

Fasulyenin cinsine göre pişme süresi değişir. Yani süre uzayabilir ve zamanla tenceredeki su azalabilir bu nedenle ara ara kontrol edip sıcak su eklemekte fayda var.
Kuru fasulye bir gece önceden suda bekletilmelidir.
Zeytinyağından yapıldığı için içine şeker ilave edilmelidir.
– Diğer tüm yemeklerde olduğu gibi kısık ateşte pişirilmelidir.
-Düdüklü tencerede yapılacaksa düdüklü tencerenin talimatlarına uymalı ve dağılacak kadar pişirmemeye dikkat etmelisiniz.

Zeytinyağlı kuru fasulye

Zeytinyağlı barbunya tarifi için malzemeler

    1 kilo fasulye 3 orta boy domates 2 yemek kaşığı salça 2 orta boy soğan ½ çay bardağı zeytinyağı 3 orta boy havuç 1 litre sıcak su Tuz 2 adet kesme şeker 3-4 diş sarımsak Yarım demet maydanoz

Zeytinyağlı fasulye tarifi nasıl yapılır?

Domates, sarımsak, soğan ve havuçları soyup yıkayın. Domates, sarımsak ve soğan yemek için kesilir ve havuçlar halka şeklinde kesilir. Tencereye zeytinyağını koyun, soğanları ve havuçları ilave edip orta ateşte pembeleşinceye kadar soteleyin. Soğan pembeleşince sarımsağı, salçayı ve domatesi ekleyip ara sıra karıştırarak 2-3 dakika soteleyin. Fasulyeleri ekleyin ve birkaç dakika karıştırın. Sıcak suyu ekleyin ve fasulyeler yumuşayana kadar pişirin, tatlandırmak için fasulyeleri ocaktan almadan 10 dakika önce tuz ve şekeri ekleyin. Maydanozu bol suda yıkayıp ince ince kıyın. Yemeğinizi servis tabağına alın ve üzerine maydanoz ekleyin. Ilık veya soğuk olarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın