Zeytinyağlı bamya – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Zeytinyağlı bamya nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 9 yorum var. Tarif ipuçları, binlerce tarif ve daha fazlası… Türk Nilay Tulum 40 dakika, bamya, bamya nasıl pişirilir, bamya nasıl pişirilir, bamya püf noktaları, bamya tarifi, bamya yemeği, kahvaltı çorbası, kahvaltı yemekleri, kahvaltı, pratik bamya yemeği, pratik kahvaltılık iftar ramazan tarifleri, ramazan yemeği, ramazan yemeği, zeytinyağlı bamya, zeytinyağlılar

23 3,43 5 1

Bamya pişirmek birçok kadın için bir kabustur, çünkü düzgün yapılmazsa yapışkan hale gelir ve hoş olmayan bir görünüm kazanır.

Şimdi bamya pişirme püf noktalarından bahsedelim,

– Bamyayı ayırmadan önce yıkayın ve süzerek kurumaya bırakın.
– Soğanları ve diğer malzemeleri hazırladıktan sonra bamyanın kabuklarını soyup bekletmeden yemeğe ekleyin.
Bamya pişirirken salça yerine mutlaka domates kullanın.
Pişirirken limon suyu eklemeyi unutmayın.
Yiyecekleri fazla karıştırmayın.

Şimdi gelelim bu Ramazan ayında sizler için yaptığım işe. Bu ramazanda sizler için 30 günü kapsayan farklı menüler hazırladım. Artık misafirlerime ne pişirsem ne pişirsem diye düşünmenize gerek kalmayacak.

Her güne özel lezzetlerden oluşan menüyü takip ederek harikalar yaratabilirsiniz. Dilerseniz Ramazan menüleri sayfamızı ziyaret ederek iftar ve sahur yemeklerine göz atabilir, fikir alabilir ve farklı menüler oluşturabilirsiniz.

Aşk…

Zeytinyağlı bamya tarifi için malzemeler

    1 kg bamya 2 orta boy kuru soğan 2-3 büyük domates ½ su bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı Yarım limonun suyu 3-4 diş sarımsak 2 kesme şeker Su Tuz

Zeytinyağlı bamya tarifi nasıl yapılır?

Bamyaların huni şeklindeki saplarını küçük ve keskin bir bıçakla temizleyin. Soğan ve sarımsağı soyup doğrayın ve domatesleri rendeleyin. Bamya ve limon suyu hariç tüm malzemeleri tencereye alıp orta ateşte 2-3 dakika soteleyin. Bamya ve limon suyunu ekleyin, hafifçe karıştırın ve kapağı kapalı olarak 7-8 dakika pişirin. Bu sürenin sonunda bamyalar hizasında suyu ilave edip hafifçe karıştırıp pişmeye bırakıyoruz. Servis tabağına alıp limon dilimleri ile süsleyerek ılık veya soğuk olarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın