Nohutlu Pilav – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Tossie ile bir gece dışarı çıktığımızda, eve gitmeden önce her zaman sokaktaki pirinç restoranlarından birinde dururuz. Taksim’de müdavimi olduğumuz bir pilavcımız bile var ve yanından geçerken birkaç kelime konuşuyoruz 🙂

Toci’nin pilava karşı derin bir sevgisi olduğu için evimizde gün aşırı pirinç pişirilir ama nohutlu pilavın ayrı bir yeri vardır. Özellikle lor ve ketçap ile yediğimiz pilavın lezzetine doyum olmuyor 🙂 Tek başına da yenebiliyor (mantar, et vs.)

Evde iki kişi olduğumuz için 1 su bardağı pirinç bize yetiyor ancak daha kalabalık bir aile için veya misafirleriniz için pilav yapacaksanız her bardağa eklediğiniz pirince göre ölçüleri artırmanız gerekiyor. suyun. Ekle.

İşte pilav için yeni mutfağın sırları:

-Pirinci pişirirken ekleyeceğiniz 1 çay kaşığı limon suyu renginin daha beyaz olmasını sağlayacaktır.

– Artan pirinç kaynarken, pirinç pişiriciyi suyla dolu büyük bir tencerede pirinç yumuşayana kadar ısıtın.

Unutmayın ki kötü pirinç yoktur, sadece prosedürlere uyulmadan yapılan pirinç vardır. Aşk…

nohutlu pilav tarifi malzemeleri

1 su bardağı pirinç pilav için
1,5 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut (
tuz veya yarım et suyu tableti

Nohutlu pilav tarifi nasıl yapılır?

1- Pirinci 2-3 defa süzgeçte ılık suyla yıkayın.
2- Bir kaba ılık su doldurun ve 10-15 dakika bekletin.
3- Tereyağını pilav tenceresine alıp kızdırın, suyunu iyice süzdüğünüz pirinci ekleyin ve granül haline gelene kadar kavurun.
4-1,5 su bardağı sıcak su ve toz et suyunu ekleyip karıştırın.
5- Son olarak haşlanmış nohudu ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
6-Önce yüksek ateşte suyunu çekene kadar pişirin ve altını kısın, suyu bitince altını kapatın ve ıslanmaya bırakın. Karabiber ile servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın