Mezgit tavası – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Mezgit tavası nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 8 yorum var. Tarif Püf Noktaları, Binlerce Tarif ve Daha Fazlası… Nilay Tulum Türkçe 20 DK, Balık Kızartması, Balık Pişirirken, Balık Tarifi, Balık Tavası Nasıl Yapılır, Farklı Mezgit Tarifi, Mezgit Balığı, Mezgit Filetosu, Mezgit Levhası, Mezgit Tavası, Mezgit Tava Tarifi , mısır unu, tereyağlı mezgit balığı, deniz ürünleri

8 3,88 5 1

Mezgit, hamsiden sonra en sevdiğim balık, ızgara yapmak için biraz kuru ama mısır unu patateslerine doyum olmuyor.

Kızartma yağına biraz tereyağ eklerseniz balığın tadı güzel olmaz şimdi diyeceksiniz ki balık tereyağ ile kızartılırsa bir kere deneyin bence yağ yakmadan balıkları nar gibi kızartmış olursunuz . …

Afiyet olsun…

Aşk…

Mezgit kızartması tarifi malzemeleri

    1 kilo mezgit balığı 2 su bardağı mısır unu 2 su bardağı buğday unu 3 yumurta sarısı Kızartmak için sıvı yağ (isteğe göre 1-2 yemek kaşığı tereyağı) Tuz, karabiber

Tavada mezgit tarifi nasıl yapılır?

Balığınızı sıralayın (isterseniz filoyu kaldırabilirsiniz). Balıkları nasıl ayıracağınıza dair fotoğraflı açıklamayı burada bulabilirsiniz. Temizlenmiş balıkları güzelce yıkayın ve süzülmesi için bir kevgir içine atın. Buğday ve mısır ununu iki ayrı kaba alın. Buğday ununa tuzu ekleyin ve iyice karıştırın. Yumurta sarılarını bir kapta güzelce çırpın. Balıkları önce buğday ununa, sonra yumurtaya ve son olarak mısır ununa bulayıp kızgın yağda tereyağ ilave ederek kızartın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın