Krokanlı Karamelli Kek – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Ellerinize sağlık hanımefendi, lezzetli ve pratik bir pasta tarifi diliyorum.

Delek Hanım da, “Eşimin krokanlara olan düşkünlüğü pastanenin önünden her geçişimde hızla artarken, ben evde yapabilir miyim diye düşünmeye başlayınca bu pasta birdenbire karşıma çıktı” dedi.

kruvasan kek

Krokanlı Karamelli Tart Tarifi İçin Malzemeler

1 kek tabanı
1 adet krem ​​karamel
Yaklaşık iki su bardağı süt.
hazır kahve
muz (isteğe bağlı)

çıtır:

9 yemek kaşığı şeker
2 su bardağı dövülmüş fındık
1-2 damla limon

Krokanlı kek tarifi ile karamelli kek nasıl yapılır?

Önce krokan hazırlanır. Teflon bir tavaya şekeri koyun ve içine 1-2 damla limon sıkın. Karamelleşene kadar kaynatın. Rengi değişip karamelleşince kıyılmış fındıkları ekleyin. İyice karıştırılır. Soğutmak için parşömen kağıdına dökün. Soğuyunca küçük parçalara ayrılır. Öte yandan, altı passata kahve ve süt karışımı ile aşılanmıştır. Üzerine tarife göre hazırlanmış pastacı kreması sürülür, üzerine krokan ve muzlar dizilir ve kek tabanının üzeri kapatılarak sütlü karışımla ıslatılır. Üzerine pastacı kremasını yayın. Afiyet olsun 🙂

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın