Sevgili Tokimin, iki yıldır dut yiyemedim, şimdi böğürtlen zamanı mı? ne oldu?
sonra; Bugün anneannem (anneannem) amcalarımın yanında olduğu için akrabalarımı ziyaret ettim. Bunca konuşma ve aramadan sonra gördüğüm şey amcamın bahçesindeki bir dut ağacıydı.
Kızarmış muz
Gördüğüm yerden gördüğüm anda en az 10 yıl önce tırmanmaya başladım ve aldığım 10 kiloyu hiçe saydım. İlk denememde bileğimdeki saat ağaca takıldı ve kolumda ufak bir hasar oluştu bu yüzden saati çıkarıp tekrar denedim. Ağacın tepesine çıktım titremeye başladım oda yetmedi elime bir sopa alıp en uç ve dolu dallara vurdum. Topladığım meyvelerden elde ettiğimiz gelirden çok memnun kaldık.
Ağaçtan inip eve girdiğimde her yerde çizikler ve morluklar gördüm. Ama Tossie akşam eve gelip meyveleri görünce çektiğim onca eziyete değdi..
Konu dünya mutfağından kızarmış muzlardan bahsetmeye başladı ama kolum ağrıdığı için aklıma çilekten başka bir şey gelmiyordu 🙂
Bu lezzetli tatlıyı genellikle Çin restoranlarında tadabilirsiniz. Hamuru kendiniz yapabileceğiniz gibi benim tarifimdeki gibi pankek hamuru da kullanabilirsiniz.
Ama tart hamuru kullanıyorsanız, hamuru kaplayacak kadar kızgın yağda kızartmanızı veya fırında pişirmenizi tavsiye ederim (aksi halde dışı pişen hamur içi çiğ kalır).
Aşk….
İçerik Tablosu
Kızarmış muzlu puf böreği tarifi için malzemeler
- 8 adet milföy 4 adet muz 1-2 su bardağı ballı yağ, isteğe göre çam fıstığı veya bademi kızartmak için
Bir tarif ile kızarmış muzlu turta nasıl yapılır?
Milföy hamurunu buzluktan çıkarın ve biraz yumuşayana kadar bekleyin. Muzları soyun ve 2’ye bölün (dilerseniz çatalla ezebilirsiniz). Her bir hamuru yarım muz dilimine bölün ve pankekin kenarlarını elinizde top olacak şekilde toplayın. Bol sıvı yağda (tavanız varsa daha iyi olur) nar gibi oluncaya kadar arkalı önlü kızartın. Pişen topları servis tabağına alıp üzerine bolca bal ekleyip çam fıstığı serperek servis ediyoruz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]