Merhaba arkadaşlar ,
Sahip olduğum keskinliğin farkında olduğunuz bu günlerde ana sayfada göremeseniz de tarifler bölümünde çok yoğun bir çalışma var 🙂 Hiç yayınlanmıyorsa günde 15 tarif yayınlanıyor. Güzel tarifleri ile kampanyamıza katılan ve bana destek olan tüm dostlarıma teşekkür ederim.
Peki bu sıkışıkta ne oldu ne oldu bir ara size gideyim..
Yemek Kültürü Aylık dergisi Yemek.İsim için 3 tarif oluşturdum. Bu ayın konusu diyet, kaçırmayın, bakın derim.
Mangal hazırlıklarımızı bitirdiniz 🙂 Geriye Cumartesi günü buluşup eğlenmek kalıyor..
Hafta sonu Kumburgaz’a koştuk, yerin sessizliğinden faydalandık ve bütün gece bir kaçamak için bile (deniz kenarında tabii ki) çalıştık ama güzel şeyler çıktı, bu yüzden paramızın karşılığını aldık…
Reçeli ne zaman yaptığımı soracak olursanız, iki hafta önce Kumburgaz’da dün gece saat 23:30 sıralarında ağaçtan topladığımız ve buzdolabında unuttuğum incirler geldi aklıma (hep ilginç şeyler çıkar derim). ilginç zamanlarda akla) .
Şimdi aklıma geldi, artık orada kalmaları imkansızdı 🙂 Eldivenleri giydim ve soymaya başladım (az değil, tam 72 incir soydum). Tabii soyulmak için sabırsızlanıyorsunuz ve saat 02:00 sıralarında hayatımda yediğim en lezzetli incir reçelinin kavanozdaki yerini alın.
incir reçeli
İçerik Tablosu
İncir reçeli tarifi için malzemeler
- 1 kg soyulmuş incir (60-70 irili ufaklı) 1 kg toz şeker 5-6 adet karanfil 1 yemek kaşığı limon suyu 4 su bardağı su
İncir reçeli tarifi nasıl yapılır?
İncirleri büyük bir tencerede 20 dakika boyunca hazırlayın veya soyun. Kaynıyor. İncirin kaynadığını renginin değişmesinden ve suyun dibine inmesinden anlayabilirsiniz. Haşlanan incirlerin suyunu süzün ve soğuyunca (sabırsızsanız akan suyun altında) hafifçe sıkın (patlatmadan) ve acı suyunun akmasına izin verin. Tekrar kabarmasından korkmayın 🙂 Geniş bir tencereye 4 su bardağı su, 1 kg toz şeker ve karanfili alıp yüksek ateşte şeker tamamen eriyene kadar karıştırarak kaynatın. Şerbet kıvamına gelen karışıma incirleri ilave edip hafifçe karıştırın. 40 dakika İncirleri önce yüksek sonra orta ateşte limon suyu ilave edilene kadar pişirip 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. (25 dakika içinde sevdiğim ne çok kalın ne de çok akıcı.
Not: Çiğ, soyulmamış incir buzdolabının çekmecesinde iki haftaya kadar bozulmadan kalabilir. Tabii ağzı kapalı bir poşette…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]