Patatesli kek (çiğ) – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Patates keki nasıl yapılır (çiğden)? Ayrıca size fikir verecek 6 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Türk Nilay tulum pastası, pasta yapımı, patatesli pasta, pratik pasta, tuzlu pasta tarifi, tarifleriniz

Çıkış tarihi: 01-06-2009

4 5 5 1

Elif Hanım nefis bir kraker pasta tarifi paylaştı. Ellerinize sağlık..

Patatesli kek tarifi malzemeleri (çiğ)

    2 yumurta 3/4 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 2 büyük boy patates 1 demet maydanoz 1 poşet kabartma tozu Alacağı kadar un. tuz.

yukarı:

Patatesli kek (çiğ) tarifi nasıl yapılır?

İki yumurtayı iyice çırpın. Yağ, süt ve tuzu ekleyip çırpmaya devam edin. Unu kabartma tozu ile karıştırın ve yavaş yavaş ekleyin. Normal kek gibi bir hamur olacak. Patatesleri dörde bölüp bu dört parçayı da kızarmış patatesten daha ince dilimler halinde kesip hamura ekliyoruz. Kıyılmış maydanozu ekleyin ve hamuru iyice karıştırın. (Patatesler içine girince hamur sertleşecektir.) Hamuru yağlanmış bir tepsiye eşit şekilde yayın ve üzerine susam ve çörek otu serpin. 175 derecede 30-35 dakika pişirin. (Patatesleri rendelemeyin bence dokusunu ve lezzetini bozduğu için tarifteki gibi doğrayın) Bu tarif patatesli börek sayılabilir, pratik ve lezzetli. İsterseniz baharat ekleyebilirsiniz. . . Afiyet olsun…

Hazırlayan: Elif Satman

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın