Pirinç, bezelye ve mısır – pişirme sırları – pratik tarifler

Delek harikalar yaratmaya devam ediyor. Sırada lezzetli bir pirinç tarifi var. Ellerinize sağlık…

Mısır Bezelye Pirinç Tarifi Malzemeler

2 su bardağı pirinç
2 su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı mısır
1 tavuk suyu
Yarım su bardağı bezelye
zeytin yağı
Ghee

Nohutlu pilav tarifi nasıl yapılır?

1- Pirinci yıkayın, üzerine sıcak su ve tuz koyun ve bir saat bekletin. Pirinci bir tencereye alıp zeytinyağında kavurun, tuz ve tavuk suyunu ekleyip üzerine sıcak su koyun.

2- Bezelye ve mısırı ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Pirinç suyunu çektikten sonra üzerini havluyla kapatıp ıslanmaya bırakın.

3- Pirincin üzerine sıcak su dökün, biraz tuz ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın.

4- Pirinç suyunu çekince mısır tanelerini ekleyin ve yavaş yavaş karıştırın. Ocağın altını kapatıp, pilavın üzerine kağıt havlu örterek 10 dakika dinlendirin ve ılık olarak servis yapın.

kaydeden Dilek Özdemir

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın