Daha önce birçok kez Türk Lokumlu Pasta denemeyi düşünmüştüm ama bir türlü fırsat bulamamıştım. Elinize sağlık Berna Hanım.
Lokum Kurabiyeleri
İçerik Tablosu
Lokum Tarifi İçin Malzemeler
15 adet lokum (her lokum 4’e bölünecek)
1 yumurta
1 paket tereyağ
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı nişasta
1 poşet kabartma tozu
1 çay kaşığı hindistan cevizi
10 yemek kaşığı pudra şekeri
Eşit derecede doğru
Lokumlu Kurabiye Tarifi nasıl yapılır?
Önce derin bir kaseye bir yumurta kırılır, oda sıcaklığındaki margarinin içine atılır, iyice yoğurulur, üzerine yağ eklenir ve biraz karıştırılır. Üzerine pudra şekeri, hindistan cevizi ve nişasta eklenir ve karıştırmaya devam edilir, ardından alabildiğince kabartma tozu ve un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp lokum konulur. Yağlanmış tepsiye dizilir ve 200 derece fırında 15-20 dakika pişirilir.
Berna Towson’ın yazdığı
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]