Püreli biftek – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Bu lezzetli bir tarif. Et yemeklerinin yanında yulaf lapasını da severim. Ellerine sağlık eylem hanım. Elim Hanım’ın da ziyaret etmenizi şiddetle tavsiye ettiğim bir blogu var.

Köfte püresi

Et püresi tarifi için malzemeler

5-6 biftek
4-5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı domates salçası
3 doğranmış domates
Tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik

Püreyi hazırlamak için:

5-6 patates
2-3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı süt
tuz
Rendelenmiş kaşar peyniri (üzeri için)

Et püresi tarifi için malzemeler

Püresi için 5 adet patates, 2-3 yemek kaşığı tereyağı, bir çay bardağı süt, tuz, rendelenmiş kaşar peyniri (üzerine) ile patatesleri haşlayıp püre haline getirin.
Sarımsağı biraz yağda soteleyin, bifteği ekleyin, eti suyu çıkana kadar pişirin ve ayrı bir tavada arkalı önlü kızartın salçayı azaltın ve kaynayınca domateslerin aromasını ekleyerek pişirin, kaynayınca baharatları ekleyin yayalım üzerine rendelenmiş kaşarı serpelim ve fırına verelim kaşarlar eriyince fırından çıkaralım.

Hazırlayan: Elim Ceylan

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın