Safranlı sebzeli pilav nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek iki yorum var. Tarif İpuçları, Binlerce Tarif ve Daha Fazlası… Nilay Tulum Tarifi Türk Pilavı, Pilav, Safran, Safran Pilavı Yapılışı, Sebze Pilavı, Tarifleriniz
Çıkış tarihi: 08-05-2009
4 5 5 1
Bu, çeşitli kezban tariflerinden bir diğeridir. safranlı pideyi ben de çok severim…
İçerik Tablosu
Safranlı sebzeli pilav tarifi için malzemeler
- 2 su bardağı uzun taneli pirinç 1 adet tavuk (size kalmış) 1 adet soğan 1 adet kırmızı biber (kırmızı biber) 1 adet Carliston biberi 2 adet kuşkonmaz 1 çay bardağı mısır 1 çay bardağı konserve bezelye 1 yemek kaşığı kuru üzüm (isteğe bağlı)) 1 yemek kaşığı 2 çay kaşığı tereyağı Safranlı köri tuz
Sebzeli safranlı pilav tarifi nasıl yapılır?
Soğanı ince ince doğrayıp kavurun, ardından doğradığınız biberi dilediğiniz gibi tavuk etinin içine ekleyip kavurun. Safran ve köriyi ekleyip yıkanmış ve kavrulmuş pirinci ekleyin. Kısık ateşte 5 dakika karıştırarak sıcak su ilave edip tuzunu atın ve kapağını kapatın. Suyu azalınca konserve malzemelerini ve kuru üzümleri ekleyip tekrar kapağını kapatın. Tereyağını ekleyin ve iyice karıştırın. Üzerine temiz bir bez örtüp mayalanmaya bırakın. Afiyet olsun.
Gönderen: Kezban
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]