İrmikli kadayef – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Elif Hanım bir çok tarifle kampanyamıza katıldı. İlki irmikli Kadayıf, buyurun. Hayırlı olsun Elif Hanım.

İrmikli alkadayef tatlısı

Kadayıf irmiği tarifi malzemeleri

500 gr Kadif
1 su bardağı süt suyu
1 yemek kaşığı irmik
100 gram tereyağı
1 çay kaşığı üzüm veya ahududu pekmezi.

Şerbet: 3 su bardağı şeker, 2 su bardağı su, 1-2 damla limon.

Kadayıf irmiği tarifi nasıl hazırlanır?

İrmik ve sütü kaynayana ve donana kadar kaynatın ve soğumaya bırakın.
Tereyağını eritin. Kaifin üzerine dökün ve iyice karıştırın. Pekmez ve biraz sıvı yağ, sıvıyağ veya tereyağını karıştırıp tepsiye yayın, tepsinin altına kadifin yarısını koyup kaşıkla irmiği kremayla ovun.

Üzerine yufkanın diğer yarısını da koyup 175 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Şerbet malzemelerini 15 dakika kaynatıp soğutun. Fırından çıkan sıcak kadifin üzerine döküyoruz. Soğuyunca servis edin… Afiyet olsun.

Not: Yediklerini peynir sanırlar. Nerden aldın diye soruyorlar Ben de çok şaşırdım ama irmik olduğunu daha kimse anlamadı 🙂 🙂 🙂

Hazırlayan: Elif Satman

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın