Kremalı tatlı nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 10 yorum var. Tarif Püf Noktaları, Binlerce Tarif ve Daha Fazlası… Nilay Tulum Türk 20 Dakika, Kolay Tatlı, Puding, Puding Kıvamı, Tatlı Yapılışı, Sütlü Tatlı, Türk Mutfağı, Türk Tatlısı, Tatlılar
13 3,92 5 1
Muhallebi tariflerinde daha çok un kullanılır ama un her zaman istenilen sonucu vermez. Bazıları tatlının içindeki un kokusundan şikayetçi. Bunu önlemek için un pişirilirken muhallebinin rengi istenildiği kadar beyaz olmayabilir. Bu yüzden pirinç unu ve çok az nişasta kullanıyorum.
sakızlı muhallebi
Damla sakızı denilince genellikle irili ufaklı parçalar halinde olduğu için önceden ezerek yarım çay kaşığı kadar kullanabilirsiniz.
Hoşgeldiniz
İçerik Tablosu
Sakızlı muhallebi tarifi malzemeleri
- 1 litre süt 1 yemek kaşığı tereyağı 1 kahve fincanı pirinç unu 1 yemek kaşığı nişasta 1 su bardağı toz şeker 2-3 adet sakız sakızı 1 paket vanilya
Yapılışı:
Bir su bardağı sütü ayırın ve içine nişasta ve pirinç ununu ilave ederek topaklanmaması için çırpın. Kalan sütü ve şekeri bir tencereye alıp kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin. Ayırdığınız pirinç unu süt, vanilin ve öğütülmüş sakızı tencereye ekleyin ve puding kıvamına gelinceye kadar karıştırarak kaynatın. Tereyağını muhallebiye ekleyip mikserle 2-3 dakika çırpın ve kuplara paylaştırın. Süsleme ile servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]