Pekmezli tam buğday ekmeği – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Pekmezli tam buğday ekmeği nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 5 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk Fındıklı Ekmek, Mayalı Ekmek Nasıl Yapılır, Ekmek Nasıl Yapılır, Ekmek Yapımı, Evde Ekmek Yapımı, Tam Ekmek, Mayalı Ekmek, Pekmezli Ekmek, Pratik Ekmek, Somun Kalıbı, Tatlı Ekmek, maya tozu, ekmek

Çıkış tarihi: 04-29-2009

4 5 5 1

Pekmez ve kepekli ekmeği bir arada yemeyi severim. Bu kadar sevseydim, neden madde ile birleştiremedim diye kendime sorardım (aslında kendime böyle ilginç sorular soramayacak kadar meşgulüm). İlk başta ekmek makinesinde denemek aklıma geldi ama ani bir kararla ekmek makinesi olmayan arkadaşlar için ellerinde yapabilecekleri bir tarif paylaşmak istedim. Esse’den aldığım ve kullanmak için can attığım ekmek yüreğimi işte böyle denedim.

Hanımlar artık ekmek makinem yok, yapamam diyemeyeceksiniz (en azından bir bahaneyi çöpe attık). Hadi çalışalım :))

Son olarak dilerseniz farklı bir tat için çekilmiş ceviz ekleyebilirsiniz.

Pekmezli kepekli ekmek

Tam Buğday Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

    4 yemek kaşığı pekmez 2 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 1 tatlı kaşığı şeker 1 paket instant maya ½ çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı ılık su Arzunuza göre tuz

Pekmez tarifi ile tam buğday ekmeği nasıl yapılır?

Tüm malzemeleri yoğurma kabına alın (mikseriniz varsa yoğurma aparatını bağlayın). Yoğurma kabından çözülüp toparlanan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Fırını 50 dereceye ayarlayın. Çubuk kalıbınız varsa hafif yapın ve kalıbın tamamı unlanana kadar üzerine un serpin. Kalıbı ters çevirip hafifçe vurarak fazla unun dökülmesini sağlayarak sallayın. Hamuru kalıba dökün ve sıcak fırına koyun. Hamur kabarıp iki katına çıkana kadar bekleyin (yaklaşık 35-40 dakika). Ekmek mayalandığında fırını 180 dereceye ayarlayın. Üzerini kabuk örttüğünde fırının ısısını 160 dereceye düşürüp 15-20 dakika pişirin. daha çok pişir Soğutulmuş ekmeği dilimlemek daha kolay olduğu için beklemenizi tavsiye ederim.

Ekmek hakkında ek bilgi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın