Gümüş balığı için kızartma tavası – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Tatilimizin son gününe geldik. Çok seyahat ettik ve çok deniz ürünü yedik. Size sınıflandırılmış ve pişirilmiş farklı balık türlerini (Pisi Balığı, Dil Balığı, Kıç Balığı, Gümüş Balığı) fotoğrafladım. Annem ve babam bana numaralar anlattı, ben de notlar aldım.

Gittiğimiz köy pazarından, pişirdiğimiz balıklardan, oturup sohbet ettiğimiz sahillerden bahsetmeye devam edeceğim.

Şimdilik kısa tutacağım çünkü dönmeden önce buradaki ünlü kaplıcaya uğrayacağız tatlım.

Kızarmış balık

Gümüş tava tarifi için malzemeler

Bir kilo gümüş balık
1 su bardağı tuz (ovmak için)
Sebze yağı
Ve
2 yumurta

Gümüşbalığı tava yemeği tarifi nasıl yapılır?

Balık temizlenir ve pulları çıkarmak için tuzla iyice ovulur.
Bol suda yıkanan balıklar süzülmek üzere bir kevgir içerisine alınır.
İçi boşaltılan balıklar kuyruklarından tutularak 3-4 grup halinde önce una sonra yumurtaya bulanarak kızgın yağda nar gibi oluncaya kadar iki tarafı da kızartılır.

Bol miktarda güçle servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın