İçimde yaşayan aşkı bilmeyen yoktur sanırım. Bu tarifi ilk paylaşalı 10 yıl olmuş 🙂 Sorular çoğalınca hızlıca güncellemeye karar verdim.
Tarifi hazırlarken yorumları tekrar okudum. Ben de buraya birkaç püf noktası yazmak istedim. Öncelikle dilimleyici için kullanacağınız kabağı rendeledikten sonra elinizle sıkın ve fazla suyunun süzülmesine izin verin.
Aksi belirtilmedikçe, fırına koyduğunuz tüm yemekleri fırının orta rafına yerleştirin. Böylece üstü pişmiş, altı kavrulmuş veya üstü altı çiğ değil kavrulmuş gibi şeyler oluyor.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Unlu mamuller tarifi için malzemeler
- 3 orta boy kabak 4 yumurta 100 gr. beyaz peynir 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı maydanoz (arzu ettiğiniz kadar) taze soğan (dilediğiniz kadar) dereotu (dilediğiniz kadar) 1 su bardağı (1,5 su bardağı) nane un tuz ve karabiber
Pişmiş tarif nasıl yapılır?
Kabağı rendeleyin. Suyu bir karıştırma kabına sıkın. Kabaklara doğranmış soğan, maydanoz ve dereotu ekleyin. Bir karıştırma kabına yumurtaları, elenmiş unu, zeytinyağını, baharatları ve ince rendelenmiş beyaz peyniri ekleyin ve karıştırın. Orta boy kare borcamı biraz sıvı yağ ile yağlayıp karışımı üzerine dökün. Dilerseniz üzerine susam veya çörek otu da serpebilirsiniz. 180 derece fırında nar gibi olana kadar pişirin. (ortalama 45 dakika) Mümkünse bir gece buzdolabında dinlendirin. Dilerseniz ılık veya soğuk olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]