Karidesli Ton Balıklı Cips – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Krupuk olarak da bilinen karides cipsi farklı, lezzetli ve bağımlılık yapıyor 🙂 Tadı enfes, kızartılmadan şeffaf ve madeni para büyüklüğündeki bu cipsleri hayatınızda en az bir kez denemenizi tavsiye ederim. Bir pakette uzun süre yetecek kadar cips vardır ve kuru, hava geçirmez bir yerde saklarsanız uzun süre dayanırlar. Geçen baharda aldım (bu kadar).

Sade olarak tüketilebileceği gibi meze yapımında da kullanabilirsiniz. Ton balığını taze biberiye, taze kekik ve kapari ile tatlandırabilirsiniz.

Aşk…

Ton balıklı ve karidesli cips tarifi için malzemeler

    Karides cipsi 1 kutu ton balığı 2-3 dal kızartmak için taze biberiye yağı

Karidesli ton balıklı cips tarifi nasıl yapılır?

Cipsler kızgın yağda kızartılır (bir anda kızardıkları için yanmamaları için çok hızlı olmalısınız). Peçetelerle kaplı bir tabağa serilen cipslerden yağ çıkarılır. Gerekli miktarda ton balığı yağı süzülür ve bir çatalla bastırılır. Ton balıkları cips şeklinde kesilir, istenilen baharatlarla tatlandırılır ve servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın